01.05.2010
Jan Hrabal

Základ A týmu je znám

PARDUBICE — S třiadvacítkou hokejistů s podepsanými smlouvami v tuto chvíli mohou trenéři HC Eaton Pardubice počítat pro nadcházející sezonu. S dalšími hráči vedení pardubického hokejového klubu jedná.

Ve výčtu hráčů není Dominik Hašek, kterému vypršel k poslednímu dubnovému dni platný kontrakt. „Dominik má čas se rozhodnout, zda a jak bude pokračovat v kariéře. Pokud se rozhodne pokračovat v našem klubu, tak okamžitě k tomu podáme všechny informace,“ uvedl generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

Z mistrovského kádru nemá smlouvu David Havíř. „David od nás dostal nabídku v průběhu play off. Pokud se s ním dohodneme na další spolupráci, budeme jen rádi. Pokud ne, tak mu popřejeme hodně štěstí v novém působišti. Za výkony v letošní sezoně se sluší smeknout klobouk před ním,“ řekl na adresu zkušeného beka.

Bez smlouvy je zatím také útočník Libor Pivko. „S ním jsme se dohodli, že vše probereme po sezoně. Sejdeme se s ním někdy v příštím týdnu,“ prohlásil generální manažer HC Eaton Pardubice. Z útočníků chybí na výpisu hráčů ještě Daniel Rákos. „S jeho agentem budeme jednat v příštím týdnu,“ doplnil.

Nejasná je také situace u hráčů ze zámoří. „Nedokáži v tuto chvíli říci, zda tu bude pokračovat Jeff Jillson, ten má v Americe rodinu, takže to probere i se svou přítelkyní. Sportovní zájem tu ale je,“ konstatoval Zbyněk Kusý.

„Podobný příklad je Adam Pineault, má od nás nabídku víceletého kontraktu, s agentem jsme se tahali o jeho výši, protože máme určité limity a nemůžeme si dovolit konkurovat ruským klubům,“ dodal Zbyněk Kusý.

Hráči A týmu s platnými kontrakty pro sezonu 2010/2011

Brankář

Obránci

Útočníci

Hráči A týmu z juniorky pro sezonu 2010/2011

Obránci

Útočníci

Hráči na hostování do jiného extraligového klubu pro sezonu 2010/2011

Útočníci

Hráči na hostování 1. ligy pro sezonu 2010/2011

Brankáři

Obránci

Útočník