24.03.2010
Ondřej Kubát

Pardubičtí sedmáci míří na mládežnické mistrovství republiky

PRAHA — Velkého úspěchu dosáhli hráči sedmé třídy HC Eaton Pardubice. Ti se ze skupiny C dokázali kvalifikovat na závěrečné 1. O2 Mládežnické mistrovství České republiky. Společně s nimi si to o titul mistra ČR rozdá dalších pět týmů. Turnaj se odehraje v posledních březnových dnech v hlavním městě na ledě holešovické Tesla Areny a letňanské Ice Areny. Společně se sedmáky budou o tituly bojovat i osmáci a mladší dorostenci.

Český mládežnický hokej tak v posledním březnovém týdnu zažije velkou premiéru. Na ledě sparťanské Tesla Areny a letňanské Ice Areny se uskuteční finálový turnaj tří kategorií – 7. tříd, 8. tříd a mladšího dorostu. Cílem pořadatelů je nabídnout nejen nezapomenutelný zážitek všem zúčastněným hráčům, ale také pokusit se naplnit tribuny a oslavit tak nejlepší mládežnické týmy v České republice.

Součástí 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky bude i pokus o návštěvnický rekord. Vstup pro všechny fanoušky bude zdarma a registrovaní hokejisté, kteří ve finálový den, tedy ve středu 31. března, navštíví Tesla Arenu, obdrží dárek v hodnotě 190 Kč zdarma – vyšetření „scanu“ chodidel a individuální odbornou radu. Společné mistrovství České republiky tří kategorií soustředěné do jediného města se koná poprvé v historii a organizátoři by rádi nasadili pro příští ročníky vysokou laťku.

Účastníci turnaje

A jaké týmy se premiérové mládežnické akce zúčastní? V kategorii mladší dorost postoupily na mistrovství České republiky z každé skupiny (východ, střed a západ) vždy dva nejlepší týmy – Vítkovice, Zlín, Sparta Praha, Mountfield České Budějovice, Plzeň a Litvínov. V kategorii osmých tříd se finálového turnaje zúčastní: Ústí nad Labem, Sparta Praha, Letci Letňany, Kometa Brno, Zlín a Vsetín. Sedmáci vybojovali dalších šest míst – Karlovy Vary, Sparta Praha, Hradec Králové, Pardubice, Hodonín a Olomouc. První tři týmy v každé kategorii obdrží medaile a pohár, vítězové se potom stanou novopečenými mistry České republiky.

Přímé televizní přenosy

Všechny zápasy budou snímat televizní kamery. Pořadatelé odvysílají jednotlivé duely na internetu, ve dnech 28. – 30. března na jednu kameru, finálový den ve středu 31. března bude snímán na tři kamery. Přímé přenosy budete moci sledovat přes oficiální web Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz/.

Program

Jednotlivé týmy byly rozděleny do dvou skupin – Petra Tona a Františka Kučery. Hraje se od neděle 28. března v obou arénách, finálový den je na programu ve středu 31. března v Tesla Areně v Praze Holešovicích. Dopoledne se hrají zápasy o bronzové medaile, od 14 hodin jsou naplánovány finálové bitvy. Ve 20 hodin se uskuteční slavnostní vyhlášení. Kompletní rozpis zápasů naleznete pod tímto odkazem ve formátu pdf.

Partneři

Generálním a zároveň titulárním partnerem celé akce se stala společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s., marketingovým partnerem je Sport Bohemia, mediálními partnery potom Deník Sport a Česká televize.

Všechny informace o akci jsou k dispozici na oficiálním webu 1. O2 Mládežnického mistrovství České republiky http://www.mmcrhokej.cz.