16.02.2010
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Po krátkém volnu těžká robota!

PARDUBICE — Hokejová extraliga má sice olympijskou přestávku, hokejisté HC Eaton Pardubice však nezahálí. Od pondělka se hráči připravují na vrchol sezony: poslední dva zápasy základní části a play off.

V pondělí odpoledne se hráči sešli po krátkém volnu k prvnímu tréninku v ČEZ Areně. „Přestávka přišla všem velmi vhod. Někteří je strávili na horách s rodinami. Teď nás čeká těžká práce před závěrem soutěžního ročníku,“ uvedl asistent trenéra HC Eaton Pardubice Jan Votruba. „Mám tam menší zranění, to větší se doléčilo, máme tam i nějaké virózy.“

Světový hokej žije olympiádu ve Vancouveru, toto téma nemíjí ani pardubickou kabinu. Třeba ve čtvrtek v 6.00 hodin ráno hraje česká reprezentace prestižní duel se Slováky. Olympijský program však nebude narušovat schéma tréninků pardubických hokejistů.

„Já osobně si přivstanu, přizpůsobovat tréninky si ale nebudeme. Sraz máme v devět ráno, to kluci hravě stihnou,“ pousmál se. „Další zápasy necháme zcela na nich. Tréninků bude tolik, že budou unaveni. Každý ví, co je pro jeho tělo dobré. Nás čeká nejdůležitější část sezony, každý se bude chtít co nejlépe na play off.“

Momentka z utkání se Slavií

Program hokejistů HC Eaton Pardubice je skutečně náročný. „Jsou tam i dvoufázové tréninky na ledě, posilovna a další stabilizační cvičení. S blížícím se rytmem zápasů ubereme zátěž a těšit se na konec sezony,“ přiblížil jej Jan Votruba.

Během přestávky chtějí trenéři zapracovat i na některých herních činnostech. „Pořád je na čem pracovat. Přesilovka pět na tři je z naší strany katastrofální, na ni musíme zapracovat,“ uvedl pardubický kouč.

Druhé místo je ve hře, ví Jan Votruba

Pardubičtí hokejisté mají jasné před posledními dvěma koly, že si zahrají čtvrtfinále a že jej začnou v domácím prostředí. Stále ale může Eaton pomýšlet na druhé místo, na které ztrácí dva body.

„Už jsme si to řekli před prvním tréninkem, že celou soutěž hrajeme kvůli play off. Nám začala poslední fáze přípravy, každý se chce připravit a nikdo nechce nic ochudit. Máme o co bojovat,“ prohlásil Jan Votruba.

Momentka z utkání se Slavií

„Mohli jsme Zlín předběhnout, protože jsme mohli odvézt bod z Českých Budějovic nebo Vítkovic. Stále je ve hře druhé místo,“ konstatoval.

Přípravu na vrchol sezony zpestří i dvojice přípravných zápasů. V úterý 23. února 2010 od 17.30 hraje Eaton na ledě Kladna, o dva dny později nastoupí od půl šesté večer v České Třebové proti Kometě Brno.

„Vybrali jsme si tyto soupeře již dříve, chtěli jsme ty, které nemůžeme potkat v play off. Oba budou hrát play out, proto jsme si je vybrali. Oni se připravují na play out, takže nic nepodcení a budou nám kvalitními soupeři,“ řekl Jan Votruba.

„Budeme v těchto zápasech zkoušet i hráče, které jsme podepsali, ale možná budou hrát play off v první lize. Všechno přizpůsobíme situaci,“ doplnil asistent trenéra HC Eaton Pardubice.