08.02.2010
Michal Vilím

Slavia se k ničemu nedostala, říká po jejím debaklu Petr Koukal

PARDUBICE — Kapitán Petr Koukal má se svými kolegy z první formace fantastickou formu. Včera jejich řádění odnesla Slavia, kterou domácí doslova rozdrtili. První útok zaznamenal dohromady devět kanadských bodů a sám Koukal se může pochlubit bilancí 2+2.

Původně to měl být velmi vyrovnaný zápas. Jako „normálně“ by padlo několik branek a jeden ze soupeřů by měl menší brankovou převahu. Nakonec ale byla k vidění totální blamáž Slávistů. „Rozhodla první třetina, kdy kromě jednoho brejku v naší přesilovce se nedostala Slavie do žádné šance a my jsme zaplať Pán Bůh byli trochu produktivní a dali jsme tři góly. To si myslím, že dalo ráz tomu utkání,“ hodnotil první třetinu Petr Koukal.

Průběh dalších dvou třetin byl už trochu jiný, ale Eaton si s Pražany hladce poradil. „Druhá třetina byla z naší strany trochu opatrnější, Slavie se dostávala do hry. Základem bylo to, že jsme udrželi nulu, a že jsme ve druhé třetině využili přesilovku a 4:0 po dvou třetinách bylo už dostačující. Ve třetí třetině už Slavie nebyla tak koncentrovaná, vyšlo nám se štěstím několik akcí a napadaly jim do brány ještě další góly.“

Stav 4:0 po dvou třetinách je už téměř jistou vstupenkou k úspěchu. Ale se Slavii je nutné hrát ostražitě do poslední minuty. „Člověk si musí dávat pozor, ale 4:0 je dostačující a myslím, že máme mužstvo dost zkušené na to, aby si tento stav pohlídalo. Do třetí třetiny jsme tak šli s tím, že to chceme pohlídat dozadu. Ale povedly se nějaký akce, padly další góly, což je asi bonus do dalšího zápasu, že se k nám přiklonilo trochu střelecké štěstí. A v příštím zápase ve Vítkovicích zkusit urvat nějaký bod,“ glosoval Petr Koukal.

Navíc osmibrankový debakl Slavie znamená nejvyšší výhru nad tímto soupeřem v historii. Diváci tak měli možnost vidět hodně branek. „Spíše nás to těší kvůli lidem, než že to byla Slavie. Ale aspoň, že když bylo vyprodáno, že se nám to povedlo. Na Plzeň bylo taky vyprodáno a zápas jsme prohráli. Je to takové zadostiučinění. Atmosféra byla dneska výborná. Chtěl bych divákům poděkovat. V první třetině nás vyhecovali a pomohli nám k lepšímu pohybu,“ chválil pardubický kapitán.

První řada Pardubic má teď stabilně výbornou formu a pravidelně zatěžuje branková konta soupeřů. Přitom zkraje sezóny to tak ideálně nevypadalo. „My jsme ze začátku sezóny měli problémy se zraněními. V přípravě se zranil Honza Starý, pak jsem se zranil já. Ve třetím zápase po začátku vypadnul Honza Kolář na 15 zápasů. Takže bych to přikládal tomu, že jsme nebyli kompletní ani v přípravě, ani co se rozjela sezóna. Jen co jsme se dali zdravotně do kupy, tak nám to trošku vychází,“ komentoval Petr Koukal.

Dominik Hašek měl navíc v tomto zápase zatím největší šanci v této sezóně udržet čisté konto. „Někdo to vykřikoval, že to pohlídáme, oni měli čtyři minuty před koncem přesilovku, tak jsme si říkal, že by byla škoda, kdybychom dostali branku. Ale udrželi jsme to a Slavie se k ničemu nedostala,“ uzavřel.