25.01.2010
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Ján Lašák zůstane letos v Mytišči

MYTIŠČI/PARDUBICE — Gólman HC Eaton Pardubice Ján Lašák, který v této sezoně hostuje v zahraničí, zůstane v Kontinentální hokejové lize. Atlant Mytišči, kde měl původně zaskočit za zraněného Martina Gerbera, je s Lašákovými výkony spokojený a spolupráci protáhl do konce dubna.

„V této sezoně má hráčská práva na Jána Lašáka klub HC Košice. Jeho agent nás informoval o tom, že zůstane v Mytišči do konce sezony. S tím samozřejmě jako klub souhlasíme,“ uvedl generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

Ján Lašák odchytal za Atlant Mytišči, kde působí i pardubický odchovanec Jan Bulis, čtrnáct zápasů, v nichž inkasoval pětatřicet branek. Jeho průměr obdržených branek na zápas činí 2,57 při jednadevadesátiprocentní úspěšností zákroků.

Ján LašákV minulé sezoně chytal Ján Lašák za Pardubice. V této hostoval v Košicích a nyní prokazuje své kvality v Mytišči.

Pardubický gólman se může pochlubit i jednou vychytanou nulou 5. ledna 2010 proti Lokomotivu Jaroslavl. Ze čtrnácti odchytaných zápasů se devětkrát radoval z vítězství. I díky jeho výkonům je Atlant na jedenáctém místě celkové tabulky Kontinentální hokejové ligy, kterou hraje čtyřiadvacet mužstev.

„Pro nás je samozřejmě cenné, že Ján Lašák chytá ve velmi kvalitní soutěži a přejeme mu hodně úspěchů v Mytišči,“ dodal generální manažer pardubického hokejového klubu.