25.01.2010
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Óda na krásu! Tomáš Zohorna si postavil slalom a nádhernou akcí rozhodl

LITVÍNOV — Dát takový gól v Pardubicích, lidé by hodně dlouho vyvolávali jeho jméno. Ve včerejším utkání v Litvínově se nádherným způsobem prosadil útočník Tomáš Zohorna. Pardubický šikula sebral puk ve vlastní obraně, přes tři litvínovské beky se obratně dostal do zakončení, kterým vstřelil vítězný gól Eatonu.

„Hezčí gól jsem určitě nedal,“ rozplýval se po skončení utkání šťastný střelec. „Kluci mi ihned potom v kabině říkali, že budu muset přispět do kasy,“ pokračoval.

Jeho akce byla vskutku parádní. Šikovnost se zde snoubila s rychlostí, výsledkem byla hokejová nádhera. „V extralize se mi nic podobného stoprocentně nepodařilo. Možná ani v celé dosavadní kariéře,“ zamyslel se.

„Na začátku střídání jsem si sjel pro puk do našeho obranného pásma, jel jsem na modrou a čekal na spoluhráče, že mi sjede na střed. On ale zůstal stát u mantinelu, proto jsem se snažil obejít jednoho hráče. Dostal jsem se přes něj a udělal jsem kličku i obránci, poslednímu hráči soupeře. Najednou jsem se objevil sám před brankou, kde jsem zakončil fintou, kterou piluji na trénincích,“ popisoval svou trefu na 3:2.

Tomáš Zohorna

„Všiml jsem si, že má místo pod vyrážečkou, tak jsem naznačil střelu bekhendem, přehodil si puk na forhend a vystřelil do míst, kde jsem viděl prostor. Myslím, že jsem nejel tak rychle, takže mě možná mohli domácí hráči víc napadat. Jsem rád, že to takhle dopadlo,“ nechal se slyšet Tomáš Zohorna.

Jeho gól na 3:2 byl nakonec vítězný. Do té doby Eaton vždy dotahoval jednobrankové vedení Benziny. Tato trefa zcela změnila ráz zápasu. „Doufal jsem, že můj gól bude vítězný. Zbývalo deset minut, ve kterých jsme nejtěsnější vedení udrželi,“ byl rád.

Jeho nádherná hokejová akce si razantně říká o nominace do soutěže o Zlatou helmu. „Třeba se mi povede tam dostat. Pokud by se to povedl, tak bych snad mohl nějaké hlasy dostat,“ zasnil se závěrem.