30.12.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Třetí třetina byla z naší strany skvělá, chválil mužstvo Dominik Hašek

PRAHA — Vynikající týmový podpořený skvělým brankářem. Hokejisté HC Eaton Pardubice vyhráli počtvrté v řadě, potřetí 2:1. Základem těsné výhry na ledě pražské Slavie byl Dominik Hašek, který pochytal dvacet střel soupeře, nestačil na jedinou.

„Mám výborný pocit. Byl to z naší strany hlavně ve třetí třetině, kdy jsme soupeře k ničemu nepustili, excelentní zápas. Utkání jsme kontrolovali, přestože to bylo napínavé do poslední minuty,“ hodnotil povedený duel pardubický gólman.

Ten podal výborný výkon. Jistými zákroky dodával spoluhráčům potřebné sebevědomí, ti mu zase pomáhali obětavými zákroky. „Na jednu stranu mi to jde, ale na druhou cítím obrovskou podporu od spoluhráčů. V posledních zápasech hrajeme výborně v obraně, kluci mi návrat opravdu ulehčili,“ přemítal Dominik Hašek.

Sice podle svých slov ještě trošku poraněné místo cítí, formu má však vynikající. „O to více se rozcvičuji a nahřívám, abych neměl v zápase žádné problémy,“ pokračuje Dominik Hašek.

Pardubice i díky jeho práci vyhrály potřetí v řadě 2:1. Dominik Hašek třeba ční mezi extraligovými gólmany v procentuálním počtu vyhraných zápasů, na extraligovou nulu však stále nedosáhl. „Většinou góly nepadají ke konci, ale dříve, kdy člověk o nule moc nepřemýšlí. Určitě bych ji rád vychytal, dost brankářů v lize to už okusilo. Ale to není to nejdůležitější,“ pronesl gólman HC Eaton Pardubice.

Dominik Hašek

Dominik Hašek inkasoval opět pouze jediný gól. Na začátku prostřední třetiny jej rychlou akcí zpoza branky překvapil Tomáš Svoboda zapůjčený z Havlíčkova Brodu. „Já reagoval nejen na puk ale i na pohyb našeho obránce, který na něj šel od druhé tyčky. Nahrávka i pohyb našeho obránce mě zmátly, ale byl to určitě gól, který se dal chytit. Určitě se podívám na záznam,“ okomentoval tento moment, po kterém slávisté vyrovnali průběžný stav na 1:1.

Jiří Cetkovský obratnou tečí však v závěru druhé třetiny vrátil hostům vedení. To ocenilo možná více než pět tisíc fanoušků Pardubic v libeňské hale. „Věděli jsme, že tu bude spousta lidí z Pardubic. Je tradicí jezdit na Slavii, zvláště teď během svátků. Popravdě řečeno jsem čekal návštěvu patnáct tisíc lidí. Atmosféra však byla velmi pěkná,“ uvedl Dominik Hašek.

Dominik Hašek

Nejvíce se pardubickým fanouškům musela líbit třetí třetina. Tu sehrál Eaton velmi vyspěle. Slavii nedovolil takřka nic, zápas zkušeně dovedl ke třem bodům. Dominik Hašek si příliš nezachytal, což nebylo zcela ideální…

„To byla pro mě nepříjemná třetina. Na jednu stranu hrajete výborně, na druhou si říkáte, že potřebujete něco chytit, abyste se dostal do zápasu. První těžší zákrok přišel zhruba v 15. minutě třetí třetiny. Do té doby jsem se snažil chytat alespoň puky kolem branky, rozehrával jsem je od mantinelu. Dlouho jsem čekal na zákrok, který by mě uklidnil, jsem rád, že pak přišel,“ řekl Dominik Hašek.

„Cítím se dobře, celý tým hraje velmi dobře defenzivně. Je to jedno s druhým, dobře bráníme střední pásmo. Kluci mi návrat svými výkony hodně ulehčili. Nevadilo by mi, kdyby to takhle pokračovalo, že bychom vyhrávali neustále 2:1. Na druhou stranu jsou diváci zvyklí u nás doma vidět více gólů, takže věřím, že příští zápas bude v tomto jiný,“ uzavřel Dominik Hašek, který následující dva dny stráví s rodinou v Praze a na Nový rok se vrátí do Pardubic.