26.8.2006
Jan Hrabal

HC Moeller porazil Wolfsburg a skončil pátý

Prohrávali 1:3 a nakonec slavili vítězství. Hokejisté HC Moeller Pardubice porazili v souboji o páté místo německý tým EHC Wolfsburg 5:3. Pardubice tak opouští 59. ročník Tatranského poháru s bilancí dvě vítězství a jedna porážka. Dvě branky v utkání proti prvoligovému německému celku vstřelil Tomáš Blažek, na které mu přihrával Petr Sýkora, jenž navrch přidal i jeden gól. Trefili se i obránci – Aleš Píša a David Havíř.

turnaj, sobota 26.8.2006, Aqua City Hockey Arena Poprad

Dynamo Pardubice

Grizzlys Wolfsburg

5:3
1:3, 1:0, 3:0
Branky a nahrávky: 7:44 Blažek (Sýkora), 30:55 Sýkora (Ondřej, Havíř), 49:05 Píša (Sýkora), 52:43 Blažek (Sýkora), 55:48 Havíř (Andrašovský) – 4:39 Callander (Regan), 11:42 Wietfeldt (Žůrek), 13:32 Kosick (Regan). Rozhodčí: Kubuš – Orolin, Bednár. Vyloučení: 8:9 navíc Sýkora (Pardubice) a Wietfeldt (Wolfsburg) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 5:3.
Dynamo Pardubice: Brankáři: Ján Lašák a Vladislav Koutský
Obránci: David Havíř, Aleš Píša, Jan Snopek, Michal Šeda, Petr Čáslava, Andrej Novotný, Tomáš Linhart a Jaroslav Koma.
Útočníci: Zdeněk Ondřej, Michal Tvrdík, Miroslav Škumát, Dušan Andrašovský, Jan Starý, František Mrázek, Otakar Janecký ml., Petr Sýkora, Petr Koukal, Jan Kolář, Tomáš Rolinek a Tomáš Blažek.
Grizzlys Wolfsburg: Brankáři: Sandro Agricola a Kevin McGibney
Obránci: Alexander Genze, Thomas Gödtel, David Danner, Lars Brüggermann, Mike Pudlick, Tim Schneider, Jesse Fibiger a Lukáš Belanec.
Útočníci: Max Seyller, Tim Regan, Christoph Wietfeldt, Preston Callander, Mark Kosick, Michael Henrich, Jan Žůrek, Tobias Viklund, Boris Lintner, Herbert Geisberger a Andrej Kaufmann.

Komentář

HC Moeller tak dokončil Tatranský pohár na pátém místě. V zápase se zpočátku ovšem tuze trápil. Německý celek se v první třetině dostal do vedení 3:1. HC Moeller se zlepšil ve druhé polovině utkání. Východočeši zcela otočili zápas až v poslední desetiminutovce.

Večer se Pardubičtí vydají na vlak a na hlavním nádraží v Pardubicích by měli dorazit v časných ranních hodinách.

Fotogalerie: