05.12.2009
Jan Hrabal

Hráči rozjíždějí charitativní projekt: za každý perník zaplatí padesátku

PARDUBICE — Hráči HC Eaton Pardubice se rozhodli podpořit dobrou věc. Už druhou sezonu hází diváci po vítězném utkání na ledovou plochu perníky. Ty jsou pak darovány některému z dětských domovů v pardubickém regionu.

Tuto charitativní akci hráči HC Eaton Pardubice v tomto předvánočním čase následovně podpoří: za každý vhozený perník zaplatí kabina A týmu padesát korun.

A vybrané finanční prostředky z dnešního a následujícího zápasu hráči HC Eaton Pardubice osobně předají na Vánočním hokejovém dnu, který se koná 26. prosince 2009 v pardubické ČEZ Areně.

„Tato akce se koná pro dobrou věc. Klub nám nabídl, zda do toho nechceme jít. Po krátké poradě v kabině jsme s tím souhlasili, že do takové akce půjdeme,“ řekl kapitán Petr Koukal, který se dle svých slov na celou akci tuze těší.

Vše se koná pro dobrou věc: hráči spolu s fanoušky takto alespoň trochu zpříjemní vánoční svátky dětem z dětského domova.

Ten je sice nemocen, ale kvůli této záležitosti přijel v pátek na stadion, aby vše probral s vybranými spoluhráči. Výsledek? Jednomyslný souhlas, aneb „pojďme do toho!“

Kabina souhlasila okamžitě

„Rozhodnutí kabiny bylo jednoznačné. Bavili jsme se o tom v užším kruhu, ale určitě to dáme do kupy. V tom problém nebude, je to pro dobrou věc, všichni do toho rádi půjdeme,“ prohlásil Petr Koukal.

Tato akce přichází vhod v předvánočním čase, kdy spousta lidí začíná ještě více myslet na ty druhé. „Jsme proto rádi, že můžeme pomoci dětem a zpříjemnit jim tak Vánoce. Náš zájem o ně je potřebný,“ uvedl hráč s číslem 42.

Petr Koukal věří, že se celá akce setká s velkým ohlasem mezi fanoušky pardubického hokeje. Do ČEZ Areny chodí v této sezoně průměrně 8651 diváků, což je opět jasně nejvyšší číslo v hokejové extralize.

„Právě proto věřím, že akce bude úspěšná. Snad se do ní zapojí co nejvíce diváků, protože opravdu pomohou dobré věci,“ řekl nadšeně. „Každý perník, který spadne na led, půjde pro dobro věci!“

Házejte perníky, ať jich je co nejvíce!

Pardubický hokejový klub dlouhodobě spolupracuje s dětskými domovy v regionu. Petr Koukal na návštěvě jednoho z nich už byl. „Proto vím, že takové dárky jsou potřebné,“ konstatoval.

„Všichni v kabině věříme, že se vybere co nejvíce finančních prostředků, aby děti dostaly opravdu hodnotné dárky, které budou velmi užitečné. Jsme všichni opravdu rádi, že takto můžeme přispět,“ prohlásil za celou kabinu.

Každý dárek potěší… „Přesně tak. Je to skvělá věc a my jsme rádi, že takto netradičně můžeme dítkům pomoci,“ řekl.

Vybrané finanční prostředky za zápasy s Litvínovem a Českými Budějovicemi předají hráči osobně na Vánočním hokejovém dnu. „Moc se na to těším. V minulosti jsme s těmito dětmi byli na obědě, teď jim předáme peníze od nás za perníky. Je dobře, že jim ještě něco doneseme,“ prohlásil Petr Koukal.

„Kdo má chuť a koupí perník, tak ať vhodí perník na led. My uděláme vše proto, abychom v dalších domácích zápasech vyhráli. Věříme, že perníků se sejde na ledové ploše co nejvíce, určitě se nebudeme zlobit, když jich budou tisíce!“ uzavřel pardubický kapitán.