03.12.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Jan Buchtele v Liberci nedohrál, nyní je v liberecké nemocnici

LIBEREC — AKTUALIZOVÁNO! Zápas v Tipsport areně nedokončil útočník HC Eaton Pardubice Jan Buchtele. Ten byl úderem do hlavy sražen na mantinel, Jan Plodek za tento faul obdržel trest ve hře. Pardubický mladík je v liberecké nemocnici.

„Došlo k nepříjemné situaci a zranění našeho hráče. Honza byl odvezen na CT vyšetření do nemocnice,“ uvedl těsně po skončení utkání trenér Pardubic Václav Sýkora.

S Janem Buchtelem byl v nemocnici generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý s maséry. „Nejdůležitější zpráva je, že Honza je po vyšetření a je mimo ohrožení života. Hýbe všemi končetinami. Každopádně zůstává v liberecké nemocnici, doktoři nám nedovolili jej transportovat do Pardubic,“ řekl o půl jedenácté večer.

Jan Buchtele

„Zranění Jana Buchteleho si bohužel vyžádalo nemocniční pobyt. Hráč je v tuto chvíli po vyšetření CT, kdy pohybuje končetinami. Určitý nález na přístrojích bohužel je,“ pokračoval generální manažer Pardubic.

Další podrobnosti ohledně Buchteleho zdravotního stavu budou známy během pátka. „Hráč zůstal v liberecké nemocnici, další informace zveřejníme, až je obdržíme. Honza půjde zítra na magnetickou rezonanci, hráč má na místě krevní výron, proto zítra absolvuje další vyšetření,“ prohlásil Zbyněk Kusý.

Jan Buchtele

„Nejde jej transportovat, osobně jsem byl v nemocnici, přemýšleli jsme o odvozu do Pardubic na revers, lékaři byli striktně proti. Délka jeho pobytu v Liberci se nedá odhadnout,“ doplnil generální manažer HC Eaton Pardubice.