25.08.2006
Jan Hrabal, Petr Novák

HC Moeller dnes nastoupí proti slovenské „dvacítce“

Ve druhém utkání na Tatranském poháru v Popradu se HC Moeller střetne se slovenskou reprezentací do dvaceti let. Rozhodly o tom včerejší zápasy, kde nejprve Pardubičtí nestačili na Slovan Bratislava, kterému podlehli po trestných stříleních 2:3 a ve večerním zápase porazil domácí Poprad slovenské juniory 2:1. „Čeká nás velice obtížný soupeř, který bude velice nepříjemný,“ uvedl pardubický trenér Miloš Říha směrem k dnešnímu zápasu.

Východočeši ve včerejším utkání nestačili na Slovan Bratislava. Trenér Říha hráčům po utkání vytýkal hlavně neukázněnost a nedisciplinovanost. „V předchozích zápasech jsme naopak s tímto neměli větší problémy. Hráli jsme ukázněně a disciplinovaně. Teď to byl pravý opak,“ láteřil kouč.

Miloš Říha byl spokojen pouze se závěrem třetí třetiny, kdy Pardubice dostaly soupeře pod velký tlak, který korunovaly vyrovnávající brankou na 2:2 při hře bez brankáře. V prvním utkání po svém návratu se takto uvedl obránce Aleš Píša.

Dnes od 16.00 hodin čeká na pardubické hokejisty další slovenský soupeř. HC Moeller se utká se slovenskou reprezentací do dvaceti let. Ta ve včerejším večerním zápase nestačila na domácí „Kamzíky“. „Toto utkání jsem sledoval, slovenští mladíci měli vyhrát. V některých částech utkání byli daleko lepší než Poprad, vytvořili si spoustu šancí. Čeká nás mladý nepříjemný tým, který se snaží vyhrávat osobní souboje,“ prohlásil kouč.

„Nebude to nic jednoduchého, ale musíme k tomuto utkání přistoupit maximálně zodpovědně,“ dodal trenér Říha. V brance se objeví Vladislav Koutský, který vystřídá Jána Lašáka, jenž chytal včera. HC Moeller nastoupí pouze ve třech pětkách, stejně včera Pardubice hrály po první třetině.

Sestava slovenské reprezentace do dvaceti let ve včerejším utkání:

Brankáři: Branislav Konrád, Lukáš Škrečko.
Obránci: Tomáš Magušin, Peter Kršňák, Juraj Miloš, Martin Klučár, Justín Javorek, Peter Hubinský, Matej Cunik aTomáš Brňák.
Útočníci: Marcel Haščák, David Buc, Michal Chovan, Matej Češík, Marek Bartánus, Michal Klejna, Martin Domian, Dušan Hinďoš, Patrik Lušňák, Branislav Rehuš a Matej Hamrák.