30.11.2009
Michal Vilím

Zápas nám nevyšel, musíme se z toho ponaučit, láteřil Petr Sýkora

PARDUBICE — V utkání s Karlovými Vary vsítil dvě branky, které zaznamenal svým typickým způsobem. Petr Sýkora nejprve poslal Eaton do vedení z nájezdu a druhou brankou pouze snižoval již nepříznivé skóre od modré čáry. Právě proto byl vyhlášen nejlepším hráčem domácího celku.

Po utkání byl Petr Sýkora zklamaný. „Zápas nám nevyšel, není to nic přejemného,“ lakonicky hodnotil pardubický střelec, jenž se vrátil po zánětu průdušek do zápasové sestavy právě pro nedělní večer.

Přitom úvod první třetiny vycházel podle pardubických not. Sýkora při prvním gólu ukázal své přednosti v prosazení se do šance a v zakončení, kdy upláchl obráncům a trefil se přesně do růžku Sáblíkovy klece. „Tam byla trošku náhoda, protože obránci soupeře puk přeskočil hokejku, když jej zpracovával. Takže mi to hodně usnadnil. Kdyby mu to nepřeskočilo hokejku, tak jsem se k puku vůbec nedostal,“ popisoval první gólový moment večera.

Zápas pak ovšem ovlivnilo vyloučení Jiřího Cetkovského do konce zápasu za zásah do oblasti hlavy a krku. Předtím byl ještě vyloučen kanadský útočník Adam Pineault a Eaton hrál rázem ve třech. Domácí pak inkasovali tři branky v rozmezí dvou minut. „Určitě, dostali jsme tři góly ve dvou přesilovkách následně za sebou. Je to špatné, když prohráváme pět jedna, tak s tím zápasem se už pak těžko něco dělá. Musíme se ponaučit do příště, aby se nám to nestalo,“ rekapituloval Petr Sýkora.

Poměr vyloučených je přitom spíše opačný. Kromě vyššího trestu Cetkovského, byl poměr menších trestů 3:10 s využitím přesilovek 1:3… „Byla chyba, že oni dali pět gólů a my jsme dali tři. Jim to tam spadlo. V přesilovkách se jim třikrát odrazil puk úplně na hokejku a dávali to do prázdné brány. Nám se tohle nestalo, ale některé přesilovky jsme taky měli dobře sehrané a chybělo tam pouze zakončení… Ale nepadlo nám to tam, každý zápas je jiný. Je to sport,“ hodnotil pardubický kanonýr.

Vyloučení Jiřího Cetkovského mohlo mít na hráče nepříznivý vliv. „Myslím, že nás to nemůže vykolejit. To jsou věci, které se v hokeji normálně stávají. Jestli byl nebo nebyl faul, to ať posoudí jiní. My si toho nemůžeme všímat, není to nic mimořádného,“ hovořil Petr Sýkora.

Stav 1:5 po dvou třetinách už neskýtá mnoho nadějí na zvrat. Východočeši ale zbraně nesložili. Nejprve snížil Kolář a pak bombou právě Sýkora. Obě branky padly od modré čáry. „Určitě jsme chtěli poslední třetinu s tím výsledkem důstojně odehrát a hrát si o další zápas a zkusit s tím výsledkem něco udělat. Nakonec se nám to moc nepovedlo,“ uzavřel.