24.8.2006
Jan Hrabal, Petr Novák

HC Moeller poprvé v přípravě prohrál

V úvodním utkání na Tatranském poháru prohrál HC Moeller Pardubice se Slovanem Bratislava 2:3. O výsledku rozhodla až trestná střílení, po základní hrací době a prodloužení svítilo na ukazateli skóre 2:2. HC Moeller se v 7. minutě utkání dostal zásluhou Tomáše Linharta do vedení, Slovan ale ve třetí třetině skóre otočil. V poslední minutě ale srovnal na 2:2 navrátilec Aleš Píša, a tak zápas dospěl do prodloužení. V něm se ani jedno mužstvo neprosadilo, naopak v následovných trestních stříleních uspěli Bratislavané.

turnaj, čtvrtek 24.8.2006, Hockey Aqua City Arena Poprad

Dynamo Pardubice

Slovan Bratislava

2:3sn
1:0, 0:0, 1:2 – 0:0, 0:1
Branky a nahrávky: 6:08 Linhart (Tvrdík), 59:29 Píša – 42:11 Pašek (Hujsa, Prokop), 52:10 Hujsa (Pašek, Huba), rozhodující sam. nájezd Hurtaj. Rozhodčí: Kubuš – Gajan, Bednár. Vyloučení: 10:13. Využití: 1:1. Diváci: 710. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.
Dynamo Pardubice: Brankář: Ján Lašák.
Obránci: David Havíř, Aleš Píša, Jan Snopek, Michal Šeda, Petr Čáslava, Andrej Novotný, Tomáš Linhart a Martin Čech.
Útočníci: Zdeněk Ondřej, Jan Čaloun, Michal Tvrdík, Dušan Andrašovský, Jan Starý, František Mrázek, Miroslav Hlinka, Petr Sýkora, Petr Koukal, Jan Kolář, Tomáš Rolinek a Tomáš Blažek.
Slovan Bratislava: Brankář: Sasu Hovi.
Obránci: Jan Srdínko, Marek Kolba, Daniel Hančák, Petr Pavlas, Dušan Devečka, Jozef Wagenhoffer a Peter Huba.
Útočníci: Igor Baček, Ľubomír Pištek, Michal Kokavec, René Jarolín, Martin Hujsa, Dušan Pašek, Juraj Sýkora, Juraj Prokop, Ľubomír Hurtaj, Marel Vorel a Lukáš Pék.

Komentář

Pardubický vstup do utkání byl mdlý. Východočeši se v prvním dějství spíše hledali, popradská aréna sledovala neurovnaný hokej. Přesto v 7. minutě po přihrávce Martina Tvrdíka otevřel skóre pardubický obránce Tomáš Linhart – 1:0.

HC Moeller si ve druhém dějství hlídal nabyté vedení, ve třetí třetině Slovanisté skóre otočili. Ve 43. minutě vyrovnal Dušan Pašek, o deset minut později se prosadil Martin Hujsa.

Pardubice se potom snažily a bojovaly o vyrovnání. HC Moeller dostal Bratislavany pod velký a souvislý tlak. Srovnání se Východočeši dočkali až v poslední minutě, kdy v power play vyrovnal na 2:2 Aleš Píša.

Prodloužení pardubičtí hokejisté litují. Hráli v něm dvě přesilovky čtyři na tři, ale ani jednu z nich nevyužili. V trestných stříleních už kraloval Slovan Bratislava, branka Ľubomíra Hurtaja rozhodla o vítězi vyrovnaného utkání.

Za HC Moeller se v penaltovém souboji neprosadili Jan Čaloun, Miroslav Hlinka, Tomáš Blažek a Tomáš Rolinek. Všichni ztroskotali na exvsetínském brankáři Sasu Hovim. Naopak proti Jánu Lašákovi uspěli Ľubomír Hurtaj a Marek Vorel, který v poslední sezoně krátce hostoval v Pardubicích.

Zítra se od 16.00 hodin střetne HC Moeller proti slovenské reprezentaci do dvaceti let. Tak ve večerním zápase podlehla domácímu Popradu 1:2.

Fotogalerie:
Fotogalerie:

Ohlasy po utkání

Miloš Říha (HC Moeller Pardubice): „Zápas se Slovanem bylo doposud naše nejhorší vystoupení. Hráli jsme bez pohybu, chybělo nám nasazení, hráli jsme příliš komplikovaně. Nedohrávali jsme souboje do obrany, v útoku jsme si nevytvářeli příležitosti v předbrankovém prostoru. V závěru utkání jsme měli spoustu přesilovek, které jsme hráli příliš složitě a zaslouženě jsme prohráli.“