18.11.2009
(HoH)

Radost z premiérové trefy kalila Robertu Kousalovi porážka

PARDUBICE — Ve 47. minutě si najel na svižný kotouč, prosvištěl do pásma a ze střední vzdálenosti švihem vystřelil. Puk cinknul o tyčku a zapadl do sítě. Robert Kousal vstřelil svůj první gól v extralize, vyrovnal na 2:2. Po zápase byl však spíše smutný, neboť Eaton podlehl Mountfieldu 2:4.

„Začalo to na naší modré čáře, od Aleše Píši jsem dostal výbornou nahrávku do jízdy. Přibruslil jsem po pravém křídle. Nikdo nejel se mnou, tak jsem chtěl vystřelit přes beka. Určitě jsem mířil, ale nečekal jsem, že to takhle pěkně padne,“ popisoval svou trefu nadějný junior.

Puk mu vzal Libor Hovorka, ihned po zápase jej měl schovaný u sebe. „Budu muset určitě něco přispět i do kasy, když je to první gól v extralize,“ culil se hráč s číslem 90.

Pardubice odehrály proti Českým Budějovicím špatné utkání. Po většinu času byli Východočeši horší, vyjma třetí třetiny, kdy soupeře přehrávali. Ale i tak prohráli. „Chybělo nám hodně hráčů. Pro všechny to bylo velmi těžké, ale i tak jsme to měli zvládnout. Měli jsme vyhrát,“ litoval promarněné dohrávky 7. kola.

„Lepší by to bylo, kdybychom to dotáhli alespoň do nastavení a uhráli třeba druhý bod v prodloužení. Mám hodně smíšenou radost, sice jsem dal gól, ale ta porážka mě hodně mrzí…“ pokračoval Robert Kousal.

Ten má na svém kontě po utkání s HC Mountfield České Budějovice jedenáct startů v české nejvyšší soutěži. „Získávám zkušenosti každým zápasem, doufám, že se každým zápasem zlepšuji. Je to lepší a lepší,“ prohlásil.

„Ze začátku sezony jsem hrál v juniorech, pak jsem odehrál jeden zápas za Vrchlabí a nyní jsem v pardubickém áčku. Je to těžké, asi před třemi týdny jsem odehrál sedm zápasů za osm dní, to bylo náročné. Může to být moje zlomová sezona, dostal jsem se do čtvrté lajny, kde se snažím co nejvíce pracovat na sobě, abych se v kádru udržel,“ dodal Robert Kousal.