13.11.2009
Redakce

Zkouška zámořských hráčů byla prodloužena

PARDUBICE — Obránce Aaron MacKenzie a útočník Adam Pineault jsou na testech v HC Eaton Pardubice. Původně měla jejich zkouška skončit již včera, vedení klubu se však s agenty obou hráčů dohodlo na jejím prodloužení do 7. prosince.

„Po diskuzi s trenéry jsme došli k názoru, že nám v rozjeté sezoně nevyhovoval termín try outu, který jsme měli k dispozici. Tato zkouška bude tedy prodloužena, abychom oba hráče mohli mít k dispozici i na extraligové zápasy,“ řekl generální manažer HC Eaton Pardubice Zbyněk Kusý.

„Pro klub je tento výsledek výhodný. Máme více času je poznat a rozhodnout se, zda tu budou až do konce sezony. Hrají tu za finančně výhodných podmínek, klub nic neriskuje,“ pokračuje Zbyněk Kusý.

Zda oba borci nastoupí již dnes proti Slavii Praha, není jasné. „Záleží na tom, zda se podaří vyřídit transfer kartu z Kanady respektive Ameriky do Evropy a na Český svaz ledního hokeje. Problémem je časový posun, my jsme ihned poslali veškeré dokumenty na jejich mateřské federace a vše nyní závisí na tom, jak rychle dostaneme potřebné dokumenty zpět,“ dodává Zbyněk Kusý.