19.09.2009
Vladimír Gregor

Kdy jsem dal čtyři body nepamatuji, smál se spokojený Petr Koukal

PARDUBICE — Dva domácí zápasy, dvě porážky v prodloužení. Určitě ne bilance, na kterou by mohli být pardubičtí hokejisté právě pyšní a z níž by byly ochozy plné věrných příznivců nadšené. Pokus s pořadovým číslem tři ale konečně zafungoval a hned si navíc vysloužil i přívlastek nejvyšší kanonády v dosavadním průběhu soutěže. Čtyřmi body za gól a tři asistence se prezentoval centr nejúdernější řady Eatonu z minulé sezony Petr Koukal.

Přesvědčivá výhra se vzdor pohledu na konečný výsledek nerodila vůbec jednoduše. Hned úvodní zaváhání v obraně totiž soupeř nemilosrdně potrestal vedoucí brankou. „Chtěli jsme do zápasu vstoupit aktivně, ale hned po minutě jsme udělali chybu a byl z toho gól. Naštěstí se nám rychle podařilo srovnat a to nás uklidnilo.“

Na první brance nesl svůj díl viny i Dominik Hašek, jemuž se kotouč záhadně vykulil z výstroje a dopadl za brankovou čáru. „Dneska tam Hašanovi něco propadlo, ale on minulé zápasy chytal parádně, takže jsme se spíš jen na střídačce povzbudili, nijak to naši hru nepoznamenalo,“ odmítl Koukal jakékoliv obavy z nedobrého vstupu do zápasu.

Pardubicím se záhy podařilo soupeře zatlačit do jeho obranné třetiny a karta se začala velmi rychle obracet. „Myslím si, že rozhodl ten třetí gól na konci první třetiny, to nás před přestávkou uklidnilo a nástupem do té druhé se to úplně zlomilo,“ pochvaloval si pardubický centr vydařenou pasáž hry.

Bylo to právě formace Petra Koukala, která v těchto okamžicích táhla celou hru pardubického celku a co více – konečně začala dávat i branky. „Byli jsme konečně efektivní v zakončení. Naše formace měla šance už v předchozích zápasech, ale ty výkony tam od nás nebyly zdaleka ideální. Doufám, že jsme to tím dneškem zlomili,“ usmál se šikovný štírek pardubické sestavy.

Jediné, co tak mohlo kalit pozápasovou pohodu, bylo zranění Jana Koláře, jenž musel odstoupit již v průběhu prvního dějství. Jeho místo tak musel zaujmout Tomáš Zohorna a vedl si nadmíru dobře. „Tomáš hrál přesně to, co jsme si před zápasem domlouvali s Honzou Kolářem. Po jeho zranění jsme si na střídačce jenom rychle řekli, jak bychom si to asi představovali a přesně tak to potom fungovalo i na ledě,“ pochvaloval si příkladnou spoluprácí s alternujícím křídelníkem.

V souvislosti s Pardubicemi se v posledních dnech více než o výsledcích psalo a mluvilo o „pokutové“ kauze a jejímu dopadu na morálku týmu. Nejen vzhledem k výsledku, ale zejména předvedené hře, se takové spekulace zdají nyní spíše úsměvné. „My už jsme chtěli hlavně konečně vyhrát doma, na nějaké pokuty jsem nemyslel a ani jsem to neřešil. Pro mě je to uzavřená věc,“ zakončil svou výpověď čtyřbodový Petr Koukal.