14.09.2009
Vedení HC EATON PARDUBICE a. s.

Tisková zpráva klubu

PARDUBICE — Klub považuje za nezbytné se vyjádřit k informacím v médiích týkajících se údajného sporu mezi vedením klubu a hráči ohledně pokut udělených některým hráčům.

Právní vztah mezi klubem a hráčem se řídí hráčskou smlouvou, jejíž podoba je stejná již více let. Neoddělitelnou součástí hráčské smlouvy je sazebník sankcí za porušování povinností. Každý hráč, až na výjimky, má svého agenta, se kterým celý text smlouvy před podpisem konzultuje a připomínkuje a na základě tohoto se za osobní účasti hráče hráčská smlouva podepisuje.

Všichni hráči řádně hráčské smlouvy v jejich stávající podobě platně podepsali. Veškeré sankce, které byly hráčům uloženy, byly uloženy v souladu s hráčskými smlouvami. Ani jednou v nedávné historii klubu nedošlo ke zneužití sankce vůči hráči. Podepsané smlouvy jsou platné v plném znění, včetně všech dodatků registrované u APK. Klub řádně plní své povinnosti vůči hráčům. Na celé téma proběhla s hráči debata, kde jim bylo vše vysvětleno. A klub bude nadále vždy postupovat dle platně uzavřených hráčských smluv.