13.08.2006
(HoH)

Do Pardubic přijede soupeř nejtěžší: Chimik Moskevská oblast

Poslední přípravné utkání v domácí ČEZ Areně čeká zítra od 18.00 hodin na hokejisty HC Moeller Pardubice. A nastoupí proti nelehkému soupeři: zhruba po půlroce vyzve ruský Chimik Moskevská oblast. Souboj s pro pardubické fanoušky známým celkem bude pikantní zejména pro kouče Miloše Říhy a obránce Aleše Píšu, kteří v Chimiku v minulé sezoně působili. Vstupné pro majitele poukazů na permanentních vstupenek pro následující sezonu je zdarma, pro ostatní zájemce je jednotná cena padesát korun.

Pokud chcete očíhnout HC Moeller před novou sezonou, máte jedinečnou možnost přijít. Nepočítáme-li exhibiční utkání Otakara Janeckého v poslední srpnovou neděli, tak už pardubické hokejisty v zápase před extraligou v Pardubicích nezastihnete. Před odjezdem na Tatranský pohár totiž Moeller nastoupí ve Znojmě (17. srpna 2006). Na českém ledě se Pardubice ukáží ještě v Českých Budějovicích v úterý 29. srpna. Závěr přípravy stráví Pardubice ve finské Raumě na kvalitně obsazeném turnaji.

„Proti Chimiku bychom chtěli narukovat v nejsilnější sestavě,“ přidává kouč Miloš Říha další důvod, proč by duel s Mitiščinským celkem měl stát za zhlédnutí. Ze sestavy, která proti Chimiku nastoupí, si každý fanoušek snadno odečte hráče, kteří si vybojovali místo v kádru pro extraligu. Oficiálně trenér Říha oznámí novinářům dvacet pět jmen po skončení tohoto utkání.

Pardubice se nestřetnou s Chimikem poprvé. Naposledy změřily síly s tímto ruským celkem 16. února 2006 během olympijské přestávky. HC Moeller porazil tehdejší svěřence Miloše Říhy 3:2. Fanoušky kromě výsledku také jistě zaujala jiskrná bitka mezi Petrem Čáslavou a Nikolajem Proninem, ve které pardubický bek uspěl.

Představení soupeře – Chimik Moskevská oblast

Chimik Moskevská oblastOficiální název klubu: Hokejový klub „Chimik“ Moskevská oblast
Adresa: Letnaja ulica, Vladenje 17, Arena „Mitišči“

Internetové stránky: www.khimik.ru
E-mail: media@khimik.ru
Telefon, fax: +7 495 223 98 82

Rok založení klubu: 1953
Klubové barvy: modrá, červená, žlutá a bílá
Kapacita stadionu: 7 000 míst
Mistr ligy: nikdy

Prezident klubu: Alexandr Jefimovič Murašov
Generální ředitel: Leonid Vladenovič Vajsfeld
Sportovní ředitel: Ravil Iskanderovič Išakov

Trenér: Petr Iljič Vorobjev
Asistenti trenéra: Valerij Petrovič Šapošnikov a Vladimir Ivanovič Kapulovskij

Poslední vzájemný zápas

HC MOELLER PARDUBICE – CHIMIK MOSKEVSKÁ OBLAST 3:2 (2:1, 1:0, 0:1).

FAKTA:
Branky a nahrávky:
2:24 Kolář (Koukal, Snopek), 7:05 Blažek (Cetkovský), 39:00 Razingar (Čaloun) – 19:38 Semin (Hejda), 41:59 M. Sevostjanov (Semin, Hejda). Rozhodčí: Kubeš – Hribich, Padevět. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 500 (odhad). Vývoj skóre: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

SESTAVY:
HC Moeller Pardubice:
Hylák – Čáslava, Havíř, Linhart, Kántor, Snopek, Mudroch, Chaloupka – Sýkora, Mikeska, Hlinka – Razingar, Blažek, Cetkovský – Lubina, Koukal, Čaloun – Kolář, Mrázek, Korhoň. Trenéři: Vladimír Bezdíček a Petr Hemský.
Chimik Moskevská oblast: Jegorov – Panov, Semenov, Buravčikov, Ježov, Kosmačev, Hejda, Metljuk, Kňazev – Zelepukin, Archipov, Leščev – Potajčuk, Jepančincev, Pronin – M. Sevostjanov, Semin, S. Sevostjanov – A. Gluchov, Prokopjev, Krikunov – M. Gluchov. Trenéři: Miloš Říha, Jan Zachrla a Vladimir Kapulovskij.