19.08.2009
(HoH)

Jsem rád za tuto šanci v Pardubicích, říká Brett Motherwell

PARDUBICE — V pondělí dopoledne přiletěl, odpoledne trénoval s juniory a v úterý ráno se připojil k týmu HC Moeller Pardubice. Dvaadvacetiletý bek Brett Motherwell je v Pardubicích na zkoušku, do 6. září se rozhodne, zda on a Antony Aiello, který dorazil s ním, zůstanou v kádru Moelleru.

„Je pro mě skvělé, že se tu mohu ucházet o místo. Jsem opravdu rád za tuto příležitost,“ tvrdí rodák ze St. Charles ve státě Illinois. „Zhruba před dvěma týdny jsem se dozvěděl o zájmu Pardubic, tak jsem přijel sem na try out a uvidíme.“

Brett Motherwell je vysoký 180 cm a váží 88 kilogramů. Přestože neoplývá nadprůměrnými parametry, tak si na ledě dokáže poradit i s fyzicky lépe disponovanými protihráči. „Jsem spíše ofenzivní bek, snažím se každou vteřinou na ledě získávat respekt. Snad jsem prospěšný pro tým,“ říká o sobě důrazný zadák, jenž v minulé sezoně působil ve Štýrském Hradci.

„Rád bych si zahrál kvalitní soutěž v Evropě, vím, že to bude záviset na mé výkonnosti. Pokusím se do kádru Pardubic prosadit. Jsem rád za tuto příležitost, kterou jsem dostal,“ pokračuje Brett Motherwell.


Brett Motherwell (Syracuse Crunch) v bitce s Timem Wallacem (WBS Penguins) 23. února 2008.

Ten není v České republice prvně. „Už jsem v Česku byl, ale nebylo to v Praze. Každopádně v Pardubicích jsem poprvé. Bylo to s týmem USA, když jsem byl mladší,“ usmívá se.

„Cesta byla dobrá. Pardubice jsou krásné město. Z Chicaga jsem letěl do Prahy asi sedm hodin a pak mě přivezli do Pardubice. Něco málo o Pardubicích vím, ale drtivá většina je nová. Učím se každou sekundou,“ dodává závěrem možná nová akvizice obranných řad HC Moeller Pardubice.