15.08.2009
Jan Hrabal

O bronz se Servette Ženeva. Pardubice opět nasadí Dominika Haška

LE SENTIER — Vítězství a porážka. Pardubičtí hokejisté si tak v závěrečném utkání turnaje Hockeyades zahrají o třetí místo. Protivníkem jim bude Servete Ženeva. „Musíme k zápasu přistoupit zcela jinak a odehrát ho lépe,“ říká Jan Votruba, asistent trenéra HC Moeller Pardubice.

Východočeši včera neodehráli povedené utkání. Sice dokázali snížit z 0:3 ze svého pohledu na 2:3, přesto odešli od Fribourgu–Gottéron poraženi. „Utkání jsme odehráli špatně, soupeř byl lepší v přebrankovém prostoru, to rozhodlo. Byl důrazný, nekompromisní, jen těžko jsme se prosazovali. Měli jsme jen střely z dálky, které si pohlídali. Byli efektivní v koncovce,“ hodnotí nepovedený zápas pardubický kouč.

Hokejisté Moelleru pohořeli v disciplíně. Inkasovali celkem jedenašedesát trestných minut. „Nechci se na rozhodčího vymlouvat, ale těch pět minut pro Michala Klejnu bylo sporných, nebyla tam krev a ni nic. Jen vysoká hůl. To šlo řešit jinak. Ale problém českého hokeje je, že si pomáháme hokejkou, tyto chyby neustále opakujeme,“ pokračuje Jan Votruba.

Včerejší zápas tak bude podroben důkladné analýze. „Musíme si to s hráči rozebrat. Takových chyb se nesmíme dopouštět. Pár věcí si vysvětlíme, jsem přesvědčen, že další utkání sehrajeme daleko lépe,“ tvrdí kouč.

Podle plánu dojde ke změnám v sestavě. Do branky nastoupí opět Dominik Hašek. „Hráče průběžně točíme. Uděláme nějaké změny, nasadíme odpočinuté kluky,“ dodává trenér Pardubic s tím, že mimo hru z důvodu výronu kotníku zůstane Jan Starý. „Nechceme riskovat jeho zdravotní stav.“

Na Pardubice čeká tým, který na turnaji Hockeyades prohrál s Metallurgem Magnitogorsk 3:5 a dokázal porazit Lausanne 6:3. Utkání začíná v 17.00 hodin na zimním stadion v Le Sentier.

Sestavy z minulého utkání

B. Conz – Bezina, Breitbach, Hoehener, Mercier, Schilt, Gobbi, Trachsler, F. Conz, Deruns, Kolnik, Rubin, Savary, Suri, Cadieux, Salmelainen, Bellido, Hürlimann, Randegger, Stalder, Toms.
Růžička – Píša, Kočí, Mocek, Havíř, Šeda, Kolář II, Zukal – Sýkora, Špirko, Pivko – Bláha, Kousal, Rákos – Klejna, Zohorna, Somík – Cetkovský, Radil, Semorád.

Představení soupeře

Geneve-Servette Hockey ClubOficiální název klubu: Geneve-Servette Hockey Club S. A.
Adresa: Chemin de la Graviere 4, 1227 Les Acacias, Switzerland

Internetové stránky: www.gshc.ch
E-mail: info@gshc.ch
Telefon, fax: +41 022 338 30 00, +41 022 338 30 01

Rok založení klubu: 1905
Klubové barvy: tmavě červená a žlutá
Kapacita stadionu: 6837 míst (z toho 5337 k sezení)
Mistr ligy: nikdy

Prezident klubu: Hugh Quennec
Generální manažer: Chris McSorley

Trenér: Chris McSorley
Asistenti trenéra: Louis Matte