12.08.2009
(HoH)

Hokejisté jsou ve Švýcarsku, zde je čeká náročná porce zápasů

LE SENTIER — Tři zápasy ve třech dnech čekají na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti včera odjeli na turnaj do Švýcarska, kde by měli změřit síly s náročnými protivníky. Východočeši se utkají s celky HC Ambrì-Piotta a HC Fribourg–Gottéron. Poté je ještě čeká utkání o celkové umístění.

„Do každého zápasu chceme jít se čtyřmi útoky,“ má jasno trenér Václav Sýkora. „Rádi bychom totiž síly rozdělili mezi co největší počet hráčů.“

Do Švýcarska odjela pětadvacítka hráčů: dva brankáři, devět obránců a čtrnáct útočníků. „Doma zůstal Tomáš Divíšek, který má svalové problémy,“ smutně konstatuje trenér pardubických hokejistů.

„Tomáš Divíšek má svalové problémy. Nemá cenu, aby odjížděl. Musí na něm pracovat fyzioterapeuté. Aby tam šel jen na led, to nemá cenu. Ten zůstal v Pardubicích,“ konstatuje Václav Sýkora.

Do Švýcarska neodjel ze zdravotních důvodů Petr Sýkora, virózu má Martin Richter. „Něco má Petr Koukal. Honza Starý si udělal výron v kotníku v sobotu. Snad bude v pořádku alespoň na dva zápasy,“ pokračuje ve výčtu pardubický kouč.

Hokejisté Pardubic odehrají tři zápasy ve třech dnech, to je náročný úkol před novou sezonou. Dva duely by měl odchytat Dominik Hašek, jeden Martin Růžička.

Program hokejistů HC Moeller Pardubice na turnaji Hockeyades

Den Datum Soupeři Čas
Čtvrtek 13. srpna 2009 HC Ambrì-Piotta – HC Moeller Pardubice 18.00 hodin
Pátek 14. srpna 2009 HC Fribourg–Gottéron – HC Moeller Pardubice 20.30 hodin
Sobota 15. srpna 2009 Dle vývoje turnaje – HC Moeller Pardubice ??? hodin