10.08.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Slavia ukázala nedostatky v obraně

PARDUBICE — První porážku v přípravě na novou sezonu si připsali hokejisté HC Moeller Pardubice. V pondělním utkání nestačili na Slavii Praha, které podlehli 2:3 po samostatných nájezdech.

Moeller se vždy v utkání ujal vedení, Slavia dokázala srovnat a v samostatných nájezdech rozhodla díky brilantně provedené penaltě Vladimírem Růžičkou ve třetí sérii. Za Pardubice neproměnili Libor Pivko, Radovan Somík a Rastislav Špirko, jenž trefil spojnici tyčí.

„Tyto zápasy nechceme příliš hodnotit a rozebírat. Hrály se v dost velkém objemovém tréninku a únavě. Tam to bylo o vůli a nasazení hrát v únavě. Zápas se Slavií byl kvalitativně nejlepší, hráli jsme s nejsilnějším soupeřem a bylo to vidět,“ komentuje pondělní duel Václav Sýkora.

Momentka z utkání

Pardubice poprvé v Tipsport Hockey Cupu inkasovaly. „Utkání nám odhalilo nedostatky v obranné činnosti. Sice jsme v předchozích dvou zápasech odehráli s nulou. Slavia má spoustu šikovných útočníků silných na puku, kteří se dokáží udržet v útočném pásmu na puku dělalo nám to starosti,“ pokračuje kouč HC Moeller Pardubice.

Pardubická obrana byla příliš otevřená

Podle něj jeho svěřenci nejvíce ztráceli v technice osobních soubojů, důrazů a taktických myšlenkách spolu s postavením. „Prostory, které bychom měli nejvíce bránit, tak jsme měli hodně otevřené,“ láteří trenér.

„Před brankou byl samotný hráč, jednou se dostal k puku ze skrumáže, kdy jsme to měli dalším hráčem vykrýt. Podruhé si soupeř vyjel od mantinelu a měl dálnici až do branky. Toto byly naše největší problémy,“ tvrdí Václav Sýkora.

Momentka z utkání

Východočechy nyní čeká pravděpodobně nejnáročnější týden v přípravě na novou sezonu. Již v úterý brzy ráno odjíždějí autobusem na turnaj do švýcarského údolí Vallé de Joux.

„Cesta trvá čtrnáct hodin. Chceme se tam během úterka dostat, pořádně se vyspat. Máme tam pak jeden den tréninku na suchu a na ledě. Ve čtvrtek hrajeme první zápas. Bude to velmi těžký turnaj s kvalitními soupeři. Chceme do toho jít co nejlépe připraveni,“ dodává pardubický trenér.