29.07.2009
(HoH)

Moeller zahájí přípravu v malé hale s Kladnem, chytat bude Martin Růžička

PARDUBICE — První zápas v přípravě na novou sezonu čeká na hokejisty HC Moeller Pardubice. Ti změří v tento čtvrtek od 17.30 hodin síly s celkem Kladna. Majitelé poukazů na permanentní vstupenky na příští sezonu mají vstup zdarma, jednotné vstupné pro ostatní zájemce činí 50 korun.

Prodej vstupenek na zápas s Kladnem začne v 16.00 hodin na pokladnách ČEZ Areny. V případě naplnění divácké kapacity malé haly před utkáním nebo v jeho průběhu nebude dalším divákům umožněn vstup.

„Pro nás je to zpestření druhého týdne letní přípravy, kdy většinou trénujeme dvoufázově. Pro nás je to čtvrteční druhá letní fáze,“ říká směrem ke čtvrtečnímu střetnutí trenér Pardubic Václav Sýkora.

„Pro nás je to klasické přípravné utkání, nic plážového. Hráči, kteří tu bojují o místo, by měli prokázat, že se chtějí prosadit. Pro ostatní je to ostrý tréninku se všemi herními aspekty. K utkání se speciálně nepřipravujeme, abychom třeba omezovali ranní fázi. Bereme to jako součást tréninku,“ pokračuje trenér Moelleru.

Hokejisté jsou na ledě týden a půl, během tohoto období pracovali hlavně na fyzické kondici. „Hodně se trénuje kondiční příprava, na to máme zaměřena cvičení a délky tréninků. Ty jsou delší, je to hodně o objemu a nabírání kondice,“ tvrdí Václav Sýkora.

Ten do čtvrtečního zápasu nasadí Martina Růžičku do branky, gólmanská jednička pro příští sezonu – Dominik Hašek – nebude ani na lavičce. „Ten nastoupí později. Martinovi bude krýt záda buď Ján Lašák nebo někdo z juniorských brankářů. Filip Landsman to nebude, protože je k dispozici Chrudimi,“ odhaluje své záměry.

V tentýž den hrají svůj první přípravný zápas i junioři, kteří nastoupí od 13.15 hodin proti Hradci Králové. To znamená, že trenér A týmu nebude moci nejtalentovanější mladíky vyzkoušet. „To není komplikace, ale spíše shoda náhod. V tuto chvíli to nenarušuje záměr, my to neplánovali, pro nás to nic neznamená,“ tvrdí.

Naopak po téměř dvouleté odmlce by se v pardubickém dresu mohl objevit obránce Martin Richter, který má platnou smlouvu s Pardubicemi. „Martin se s námi zapojil do přípravy na ledě, jeho situace se řeší, je nám k dispozici, využijeme ho pro utkání s Kladnem,“ dodává Václav Sýkora.

Další utkání čeká na Pardubice za týden ve čtvrtek, kdy v rámci Tipsport Hockey Cupu zajíždějí do Vrchlabí, aby o den později přivítali ve velké hale ČEZ Areny jihlavskou Duklu.