27.07.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Aleš Píša dal jako první Dominiku Haškovi gól. Ani si ho nevšiml

PARDUBICE — Jedenaatřicet střeleckých pokusů vyslali hokejisté HC Moeller Pardubice. Až ten dvaatřicátý propadl pardubickému brankáři mezi betony. Vyslal jej ostřílený bek Aleš Píša. „Nezaznamenal jsem to, byla to asi náhoda,“ prohlásil dvaatřicetiletý odchovanec pardubického hokeje.

Aleš Píša si při svém úspěšném pokusu najel mezi kruhy, švihem vypálil. Trefil se přesně – puk se skrze betony Dominika Haška došoural do brány. „Ani jsem si toho nevšiml. Bylo to na začátku tréninku při úvodním rozstřelu,“ popisoval.

Spoluhráči se dle jeho slov nehecovali, kdo jako první překoná gólmanskou legendu. „Naopak jsme ho šetřili, Dominik má už svůj věk,“ rozesmál se Aleš Píša.

Ten patří mezi hráče, kteří se v pardubickém týmu potkali s Dominikem Haškem během výluky NHL v sezoně 1994/1995. Ten tehdy odchytal za Pardubice dva zápasy a Aleš Píša hrál druhou sezonu v A týmu Východočechů.

Aleš Píša

„V tu dobu jsem tu byl, ale ještě jsem byl velice mladý. Teď ho vlastně vidím podruhé. Nijak jsem to nevnímal, jednou tu ještě byl na letní přípravě. Teď ho po dovolené vidím podruhé,“ zavzpomínal.

Hokejisté Pardubic se poprvé sešli v pondělí po třítýdenní dovolené. I Aleš Píša si potřebuje prozkoušet výstroj. „Máme otlačené kotníky, než si to zvykne, je to otázka pár dní. Je to rozdíl,“ přiznal se.

Jedno je jasné, Aleš Píša bude i v další sezoně působit v Pardubicích, se kterými podepsal nový kontrakt. „Nepřišla mi žádná nabídka ze zahraničí, mou prioritou je hrát v extralize za Pardubice. Ne nikde kolem. Vždyť jsem tady vyrostl!“ dodal Aleš Píša.