25.06.2009
(HoH)

Přijeďte se pobavit do Křižanovic v sobotu a podpořte Centrum Paraple!

PARDUBICE — Dne 27. června 2009 proběhne v Křižanovicích u Chrudimi od 13.00 hodin velká charitativní sportovně zábavná akce pro rodiny s dětmi Žlutomodrý den Berry pro Centrum Paraple. Celé vybrané vstupné bude věnováno právě na konto tohoto centra, které pomáhá lidem ochrnutým po poškození míchy. Jsme hrdi, že i HC Moeller Pardubice může být partnerem tohoto významného projektu.

Autogramiáda, která by měla proběhnout kolem šesté hodiny večerní se zúčastní Vladimír Martinec, útočníci Jan Starý, Jan Kolář, Petr Koukal a Jiří Cetkovský a obránce Michal Šeda. „Jsme rádi, že svojí účastí můžeme podpořit tuto akci, které pomůže lidem, kteří to potřebují a těšíme se na setkání s našimi fanoušky a perfektní atmosféru, která v Křižanovicích vždy panuje,“ řekl o své účasti na této akci nejlepší pardubický střelec loňské sezony Jan Starý.

Žlutomodrý den

Žlutomodrý den Berry pro Centrum Paraple je sportovně zábavné odpoledne a večer pro širokou veřejnost – především rodiny s dětmi, sportovce, chataře, hudební posluchače. Během akce, kterou bude moderovat Pavel Nový, návštěvníci uvidí legendární Amforu hrát fotbal, hokejisté HC Moeller Pardubice rozdají své podpisy, menší návštěvníci se vyřádí na Dětském dnu s Pohádkovým lesem, různými atrakcemi a soutěžemi a všichni si užijí písničkový pořad Hodina zpěvu dvojice Uhlíř, Svěrák. Celé odpoledne a večer budou různá hudební vystoupení a na konec vrchol programu - skupina Chinaski. V celém areálu budou stánky s občerstvením, nealko nápoji a pivem. O půlnoci, na úplný závěr akce, se nad areálem rozzáří velký ohňostroj.

Další informace včetně možností dopravy naleznete na www.zlutomodryden.cz.

Centrum Paraple

V České republice zasáhne úraz s poraněním míchy každý týden do života čtyř lidí. V jedné vteřině - při sportu, v autě, při práci, doma – se vše změní. Musí začít znovu, jinak, na vozíku.

Centrum Paraple jim pomáhá najít cestu dál - vyrovnat se s novou životní situací, zlepšit fyzický a psychický stav, dosáhnout co největší soběstačnosti a nezávislosti, vrátit se k rodině, přátelům, do školy, do zaměstnání, ke sportu. Pomoc poskytuje lidem z celé republiky v prvním složitém období po úrazu i v průběhu dalšího života.

Každý rok využívá rehabilitační, sociálně rehabilitační a sportovní pobyty, počítačové kurzy, kurzy autoškoly a další pobytové akce cca 350 vozíčkářů s poškozením míchy. Dalších více než 1000 využívá každý rok informační a poradenské služby Centra Paraple.

Přístavba budovy

Vozíčkářů po poranění míchy přibývá a také naše služby se rozšiřují. Proto k budově Centra Paraple přistavujeme křídlo, abychom mohli včas pomáhat všem, kteří to potřebují. V nové části bude tělocvična pro rehabilitaci i sport, konzultační místnosti, učebna pro PC kurzy se zázemím pro lektory, pokoje pro ubytování klientů, kanceláře, sklady a dílna na opravu kompenzačních pomůcek klientů.

Přístavba budovy centra byla zahájena v dubnu 2009, dokončena by měla být do konce tohoto roku. V současné době chybí Centru Paraple k dokončení přístavby ještě cca 10 milionů korun.