10.06.2009
(HoH)

Mládežnických kempů se zúčastní také mladí hráči Pardubic

PARDUBICE — Po letech se na letních soustředěních sejdou adepti mládežnických reprezentací. Pozvány byly i pardubické naděje, ty mají zastoupení ve všech mládežnických kategoriích, tedy ve výběrech do 16, 18 a 20 let.

Reprezentaci do 16 let se sejdou v termínu od 14. do 19. června v Nymburku. Pardubické barvy budou na tomto soustředění hájit brankář Marek Langhammer a útočník Jan Veselý.

Ve stejném termínu se na témže místě sejdou i o rok starší reprezentanti. I zde mají hokejové Pardubice své zastoupení, do Nymburka pojede také útočník David Březina. Náhradníkem je obránce Ondřej Starý.

V reprezentaci do 18 let nalezneme tři jména hráčů Pardubic. Na kemp do Nymburka byli pozváni obránce Ladislav Havlík a útočníci Tomáš Nosek a Denis Kindl.

Nejpočetnější výprava z Pardubic obsáhne kemp hráčů do dvaceti let. Z východu Čech přicestuje trojce útočníků s extraligovými zkušenostmi: Robert Kousal, jenž v minulé sezoně působil v zámořské Ontario Hockey League, Jan Buchtele, který byl nejproduktivnějším pardubickým juniorem v minulé sezoně, a Lukáš Radil s nejlepší bilancí získaných bodů na jedno utkání z pardubického juniorského týmu.