03.06.2009
Tisková zpráva

Pardubický hokejový klub změní jméno z HC Moeller na HC Eaton Pardubice

PARDUBICE — Společnost Moeller Elektrotechnika, dlouholetý generální partner extraligového týmu HC Moeller Pardubice, zahájila v roce 2008 integraci do struktur svého nového vlastníka, společnosti Eaton Corporation. Nyní, v souladu se začleňováním generálního sponzora pod značku Eaton, změní své jméno i pardubický extraligový klub. Do nové sezony naskočí hráči již pod názvem HC Eaton Pardubice.

Společnost Moeller Elektrotechnika, přední výrobce elektroinstalačních přístrojů pro domovní a průmyslové aplikace, je generálním partnerem východočeského extraligového klubu již od roku 2003. Výsledkem tohoto dlouhodobého a úspěšného partnerství byl mimo jiné i zisk mistrovského titulu ve výjimečné sezoně 2004/2005.

V uvedeném ročníku se kvůli výluce NHL do české extraligy zapojilo také mnoho hráčských hvězd působících v zámoří. Společnost Moeller Elektrotechnika bude v roli generálního partnera pardubického klubu vystupovat na základě platných smluv minimálně další dvě sezony.

„Naše společnost prochází nyní obdobím, kdy – řečeno hokejovou terminologií – oblékáme nový dres,“ vysvětluje Vladislav Náhlík, jednatel společnosti Moeller Elektrotechnika.

Německý koncern Moeller získal na jaře roku 2008 nového vlastníka, americkou společnost Eaton Corporation, a zahájil integraci do struktur této společnosti. „Naše produktová portfolia se skvěle doplňují,“ říká Vladislav Náhlík.

„Tímto spojením se společnosti Eaton–Moeller otevírají možnosti oslovení nových zákaznických trhů. Naší snahou je využít synergického efektu a prosazovat celosvětově jednu silnou značku Eaton,“ vysvětluje změnu názvu Moeller na Eaton Vladislav Náhlík.

„Spolupráce s pardubickým hokejem je jednou z našich klíčových marketingových aktivit, s jejímiž výsledky jsme opravdu spokojeni,“ doplňuje Michael Reiner, manažer marketingu a P. R. společnosti Moeller.

„Spojení se silným extraligovým klubem je pro nás dlouhodobě klíčovým nástrojem pro budování značky, a neocenitelnou službu nám prokazuje také při komunikaci integrace společností Eaton a Moeller,“ dodává Reiner.

Generální manažer pardubického hokejového klubu Zbyněk Kusý k přejmenování z HC Moeller na HC Eaton dodává: „Velmi si vážíme tohoto dlouhodobého a trvalého partnerství a jsme rádi, že společnosti Moeller můžeme s komunikací nového názvu takto pomoci. Věřím, že fanoušci i hokejová veřejnost brzy vezmou nový název HC Eaton Pardubice za své.“

O společnosti Eaton Corporation

Divize Electrical společnosti Eaton Corporation se zabývá výrobou a prodejem elektrických zařízení pro distribuci energie, řídících systémů a záložních zdrojů elektrické energie. Pod obchodními značkami jako Cutler-Hammer®, MGE Office Protection Systems™, Powerware®, Holec®, MEM®, Santak a Moeller poskytuje zákaznicky přizpůsobená řešení PowerChain Management®, která pokrývají potřebu elektrických systémů v rozmanitých sférách a oborech po celém světě.

Obrat celé společnosti Eaton Corporation dosáhl v roce 2007 částky 13 miliard amerických dolarů. Eaton je celosvětově působící společností v oblasti elektrických systémů, zařízení pro distribuci a řízení elektrické energie; hydraulických komponent, systémů a služeb pro průmyslová a mobilní zařízení; palivových, hydraulických a pneumatických systémů v leteckém průmyslu pro civilní a vojenské využití; systémů hnacích ústrojí a jednotek pro nákladní a osobní vozidla zajišťujících optimalizaci výkonu, spotřeby paliva a bezpečnosti. Společnost Eaton má 82 000 zaměstnanců a své výrobky dodává zákazníkům ve více než 150 zemích.

O společnosti Moeller Elektrotechnika

Společnost Moeller Elektrotechnika s. r. o. je dceřinou společností koncernu Moeller patřící do skupiny Eaton od dubna roku 2008. Firma vstoupila na český trh v roce 1993, jako součást koncernu Felten & Guilleaume, který se později sloučil s koncernem Moeller.

Významnou součástí společnosti Moeller je výrobní závod v Suchdole nad Lužnicí, kde se vyrábějí proudové chrániče a jističe a rozváděčové skříně. Se svými 1000 pracovníky se firma řadí mezi nejvýznamnější zaměstnavatele v Jihočeském kraji.

Důležitou roli v rámci koncernu plní také distribuční a skladové centrum Moeller v Pohořelicích u Brna, které zajišťuje dodávky celého sortimentu produktů Moeller zákazníkům v České republice a zemích střední a východní Evropy.

Moeller Elektrotechnika je kromě obchodu v České republice odpovědná za obchodní aktivity koncernu ve státech bývalého SSSR a bývalé Jugoslávie. Tyto realizuje buď prostřednictvím založených dceřiných společností (Slovensko 1998, Ukrajina 2002, Rusko 2004, Lotyšsko 2008), obchodních zastoupení (Kazachstán 2008) nebo prostřednictvím partnerských firem.

Na hlavní stránce je logo společnosti Eaton. Upravené logo HC Moeller Pardubice bude představeno začátkem září tohoto roku.