22.05.2009
(HoH)

Přípravu zpestří turnaj ve Švýcarsku

PARDUBICE — Do známého prostředí se vrátí hokejisté HC Moeller Pardubice v přípravě na nadcházející sezonu. Po čtyřech letech si opět zahrají na turnaji Hockeyades ve Vallé de Joux. Asi největším lákadlem turnaje je účast elitního celku Kontinentální hokejové ligy Metallurgu Magnitogorsk.

Skupina A Skupina B
HC Lausanne Fribourg Gottéron
Servette Ženeva Ambri Piotta
Metallurg Magnitogorsk HC Moeller Pardubice

V minulém roce se pardubičtí hokejisté zúčastnili kvalitního turnaje Bifrost Cup v Bratislavě. Zde hráli s týmy Košic, Hamburku a Štýrského Hradce. HC Moeller Pardubice dokázal v tomto klání uspět a celkově zvítězit.

„Tento turnaj byl pro nás velmi kvalitní, měl skvělou společenskou úroveň. Hráči bydleli ve výborných hotelech, problémem byla snad jen doprava, protože Bratislava je v tomto něco jako Praha. Stadion Slovanu je pod generální opravou na mistrovství světa v roce 2011, nyní se tam velmi pilně pracuje. Proto se letos Bifrost Cup neuskuteční,“ říká generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

Trenéři a vedení klubu tak hledali vhodné místo pro ladění formy na novou sezonu. „Tipsport Hockey Cup je kvalitní soutěž ovšem i s týmy z 1. ligy a naši trenéři požadovali přípravu s kvalitnějšími týmy. Proto jsme se spojili s organizátory tradičního turnaje ve Vallé de Joux, kam jsme jezdili dříve. Obdrželi jsme pozvání na tento turnaj s výbornou sportovní úrovní. Vždy jsme tam měli výborné podmínky na přípravu,“ připomíná pardubický manažer.

Východočeši měli i jiné možnosti. „Mohli jsme se zúčastnit turnaje na jihu Švýcarska, odkud bychom vyjížděli po jiných klubech jako Ambri Piotta nebo Lugano. Nakonec jsme se rozhodli pro Vallé de Joux,“ říká Zbyněk Kusý.

„Dále jsme měli možnost se zúčastnit turnaje v Německu za účasti švédského Linköpingu, Norimberku a tuším, že Hamburku. Vzhledem ke kvalitě mužstev ve Vallé de Joux jsme se rozhodli pro náš tradiční turnaj,“ pokračuje.

Turnaj ve Vallé de Joux se koná v termínu od 11. do 15. srpna. V základní skupině by se hokejisté HC Moeller Pardubice měli střetnout s Ambri Piottou a Fribourgem. Podle výsledků ve skupině se pak střetnou v souboji o závěrečné umístění buď s Ženevou, Lousanne nebo Magnitogorskem.

Právě účast celku Metallurgu Magnitogorsk je asi největším lákadlem tohoto turnaje. V elitním celku Kontinentální hokejové ligy by měli nastoupili i čeští útočníci Tomáš Rolinek s Janem Markem. A proti nim brankář Dominik Hašek. Lákavá představa, že?

Pardubice by se s Metallurgem střetly v případě shodného umístění v základních skupinách. „Rusové budou v přípravě déle, ti budou na ledě od 1. července. Pokud se střetneme, tak nám snad Tomáš Rolinek a Honza Marek nedají žádný gól. Byl by to zajímavý zápas,“ usmívá se Zbyněk Kusý.

„My pocestujeme do Švýcarska z důvodu kvalitní přípravy s dobrými soupeři. Švýcarský hokej je u nás dost podceňovaný, ale je mimořádně organizovaný, tvrdý a hraje se tam s velkým nasazením. I účast jednoho z nejlepších ruských klubů bude zpestřením turnaje,“ dodává směrem k srpnovému klání.

Program hokejistů HC Moeller Pardubice na 15. ročníku turnaje Hockeyades

Datum Den Program Čas
13. srpna 2009 Čtvrtek Trénink na ledě 9.30 hodin
13. srpna 2009 Čtvrtek HC Moeller Pardubice – Ambri Piotta 18.30 hodin
14. srpna 2009 Pátek Trénink na ledě 10.30 hodin
14. srpna 2009 Pátek HC Moeller Pardubice – Fribourg Gottéron 20.30 hodin
15. srpna 2009 Sobota Trénink na ledě ??? hodin
15. srpna 2009 Sobota Zápas o konečné umístění ??? hodin