14.05.2009
(HoH)

Pardubice si zahrají Tipsport Hockey Cup. Na velké derby však nedojde

PARDUBICE — Aktualizováno! I letos čeká na hokejisty extraligových a předních prvoligových celků zatraktivnění letní přípravy ve formě zápasů Tipsport Hockey Cupu. Hokejisté HC Moeller Pardubice v základní skupině C změří síly se Slavií Praha, Kladnem, Duklou Jihlava a Vrchlabím. Auf Deutsch.

Tipsport Hockey Cup 2009 — rozdělení do skupin
Skupina A Skupina B Skupina C Skupina D
HC Sparta Praha HC Litvínov HC Slavia Praha HC Vítkovice Steel
HC Lasselsberger Plzeň BK Mladá Boleslav HC Geus Okna Kladno HC Oceláři Třinec
HC Mountfield Č. Buděj. HC Energie Karlovy Vary HC Moeller Pardubice HC Znojemští Orli
KLH Chomutov Bílí Tygři Liberec HC Dukla Jihlava HC Kometa Brno
HC VCES Hradec Králové HC Slovan Ústečtí Lvi HC Vrchlabí RI Okna Zlín

Oproti loňskému roku nedošlo v Tipsport Hockey Cupu k zásadním změnám. Proměnilo se složení jednotlivých skupin. Fanoušci tak přijdou o atraktivní derby s Hradcem Králové, který byl nasazen do skupiny A.

Pardubice si ve skupině C zahrají se dvěma extraligovými (Slavia Praha a Kladno) a prvoligovými týmy (Dukla Jihlava a Vrchlabí). To je oproti loňska změna. Před sezonou 2008/2009 hrály Pardubice pouze s jediním prvoligovým klubem – HC VCES Hradec Králové.

„Měli jsme problémy se zajištěním soupeřů pro přípravná utkání. Každý chce mít co nejkvalitnější soupeře, nechci se dotknout nikoho z první ligy, ale počítali jsme se zápasy s extraligovými soupeři a s cizími soupeři, kteří budou v Česku na předsezónních kempech. To se ne zcela podařilo,“ uvedl generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý.

„Ve skupině máme Jihlavu, Vrchlabí, Slavii a Kladno. U extraligových týmů je vše v pořádku, doma máme Slavii a Jihlavu, cestujeme do Vrchlabí, kde určitě na nás budou diváci zvědavi a do Kladna. Tam bychom mohli také čekat slušnou návštěvu. Odmítli jsme turnaj v zahraničí, máme ve skupině o jeden tým z první ligy více, než jsme počítali,“ pokračoval Zbyněk Kusý.

„V době začátku poháru okolo prvního srpnového týdne probíhá v Pardubicích šachový turnaj a nemáme k dispozici velkou halu. Řešíme, zda odehrát turnaj mimo Pardubice, nebo v malé hale, kde ale není kapacita hlediště veliká. Další možnost je přehodit první domácí zápas s Jihlavou ze dne 4. srpna. Hala má bohaté využití a je obtížné se do ní trefit. Nejsem si jistý, zda by nám malá hala svou kapacitou stačit vzhledem ke konstalaci kádru,“ poznamenal generální manažer pardubického hokejového klubu.

Velmi pravděpodobné je, že během letních pohárových utkání uvidí natěšení diváci v akci navrátivšího se Dominika Haška. „Nepředpokládám, že by Dominik nechtěl odchytat přípravné zápasy, gólman se potřebuje dostat do zápasové jistoty, bude v pořádku a v plném tréninku. Určitě bude chtít odchytat nějaká přípravná utkání. Která to ale budou, to je velmi předčasné nyní řešit,“ doplnil Zbyněk Kusý.

Termíny Tipsport Hockey Cupu 2009

Zápasy ve skupinách: 4. srpna – 18. srpna 2009 (hrací dny v úterky a čtvrtky, není-li mezi soupeři dohodnuto jinak)
Semifinále: 25. a 26. srpna 2009
Finále: 1. září 2009

Hrací systém

Základní část: čtyři skupiny po pěti týmech, kde hraje jednou každý s každým, vítězové postupují do semifinále (čtrnáct týmů O2 extraligy a šest mužstev z první ligy).
Semifinále: hraje se na jedno vítězné utkání na ledě mužstva, které se umístilo v konečné tabulce O2 extraligy 2008/2009 na lepším místě.
Finále: hraje se na jedno vítězné utkání na ledě mužstva, které se umístilo v konečné tabulce O2 extraligy 2008/2009 na lepším místě.

Rozpis Tipsport Hockey Cupu 2009 pro HC Moeller Pardubice

Kolo Den Datum Domácí Hosté Čas
2. čtvrtek 6. srpna 2009 HC Vrchlabí HC Moeller Pardubice  
1. pátek 7. srpna 2009 HC Moeller Pardubice HC Dukla Jihlava 18.00 hodin
3. úterý 11. srpna 2009 HC Moeller Pardubice HC Slavia Praha 18.00 hodin
4. pátek 21. srpna 2009 HC Geus Okna Kladno HC Moeller Pardubice 17.30 hodin