16.03.2009
Jan Hrabal

Ján Lašák: Jsem neskutečně zklamaný

PARDUBICE — Velké zklamání po porážce v sedmém utkání čtvrtfinále s Plzní vládlo v pardubickém brankáři. Ján Lašák se podle svých slov cítil hlavně psychicky unavený, nezdar jej hodně mrzel. „Člověk zažívá ve sportu zklamání, toto je jedno z nich. Těžko k něčemu přirovnávat,“ říkal zklamaně po skončení posledního utkání sezony.

Historicky nejdelší utkání naší nejvyšší soutěže našlo svého vítěze až v 87. minutě. Vyprodaná ČEZ Arena byla svědkem neskutečného dramatu, na jehož konci se radovali hosté. Naopak Východočeši prožívali silné chvíle plné zklamání. „Na farmě v zámoří jsem jedno podobné prodloužení hrál. Jak dlouho to bylo, to nevím,“ pronesl Ján Lašák.

„Zažil jsem tu úspěchy i neúspěchy. Hodně mě mrzí porážka se Spartou ve finále, tehdy to bylo také těžké. Letos jsme skončili druzí po základní části, mohli jsme jít dále. Nestalo se však. Zklamání je jako každý rok, když se něco nepodaří,“ popisoval své pocity pardubický gólman.

Pardubice soupeře sice přestřílely 50:40, nedokázaly však šance proměnit. „Třetí třetinu jsme je hodně točili, oni měl jen tři střely na bránu. Škoda, že jsme nevyužili přesilovky, byla tam jedna pět na tři. Přišla moje obrovská chyba, tu pak udělal i brankář soupeře a díky tomu jsme vyrovnali. V tom jsme zase měli štěstí,“ komentoval včerejší duel.

Ján Lašák

Plzeň prokázala větší produktivitu, proto postoupila. „Hraje se na čtyři vítězství. Rozhoduje kvalita a momentální forma. Prohráli jsme čtyři zápasy asi zaslouženě. Možná měli dnes více štěstí, ale my jsme góly nedali. Oni ano,“ smutnil.

Velice dlouhý zápas byl podle pardubického brankáře náročný hlavně psychicky. „Věděl jsem, že mou úlohou je mančaft podržet a za to jsem zodpovědný, protože od toho jsem tady. Cítil jsem na sobě zodpovědnost. Kdybychom vyhráli, tak bych se těšil na další sérii, takhle jsem úplně hotový,“ smutně hlesl.

V dresu Lasselsbergeru čněl nad všemi Martin Straka. Tento borec doslova dotlačil plzeňské hokejisty do souboje o finále. „Také máme svoje hvězdy, Tomáš Divíšek dal čtyři body v Plzni. Martin Straka je špičkový hráč a všichni viděli, co s námi dělal. Víc netřeba dodávat,“ dodal Ján Lašák.