14.02.2009
Michal Vilím, fotografie Luboš Lang

Vůle otáčet zápasy je naší největší zbraní, hlásí Tomáš Divíšek

PARDUBICE — V předposledním domácím utkání základní části vsítil Tomáš Divíšek rozdílovou branku, která zajistila Moelleru nejen tři body, ale i postup na první místo v extralize.

Hosté z Ostravy včera neodehráli špatný zápas. Při troše štěstí a lepší střelecké mušce mohli pomýšlet minimálně na jeden bod. „Vítkovice hrají docela dobře a gólman jim chytal výborně,“ pochválil soupeře Divíšek a dodal, že šlo o těsné vítězství. „Celkově to bylo vyrovnané utkání, ale myslím, že jsme byli o kousek lepší.“

Vítkovičtí hráči měli ke konci zápasu i několik slibných příležitostí, ve kterých kotouče neskončily v síti jen díky vynikajícímu Jánu Lašákovi.

Tomáš Divíšek

„Oni neměli co ztratit a začali napadat ve třech hráčích a my jsme s tím měli malinko problém. Myslím, že byl před naší brankou dvakrát nebo třikrát docela solidní závar, ale s tím se musí počítat, když je to o gól,“ rekapituloval první pardubický centr.

Získané tři body a domácí debakl Slavie 1:7 s Libercem zajistily Pardubicím první místo v tabulce před posledními třemi zápasy.

„Kouknul jsem na to na kostce, ale nijak jsme to nesledovali. Až teďka po zápase v kabině jsme zjistili, že to vypadá, že teďka budeme chvilku první,“ uvedl.

Moeller trénoval obranu a hru ve středním pásmu. Je to vidět

Tomáš Divíšek považuje postup do hokejové Ligy mistrů za zkušenost, kterou by rád využil. „Myslím, že určitě. Ale je celkem jedno jak mančaft dokončí sezonu, je to prestižní a my po tom určitě půjdeme,“ řekl odhodlaně.

V letošním ročníku Ligy mistrů hrály dva české týmy: HC Slavia Praha a HC Mountfield České Budějovice. Kvalita těchto utkání byla nepochybně vysoká.

Tomáš Divíšek

„Viděl jsem pár zápasů. Tedy jenom Slavii. Myslím, že to je docela zajímavý i pro diváky a já doufám, že to bude lepší a lepší,“ přál si hráč s osmnáctkou na dresu.

Blíží se play off a Moeller již této herní části sezony musí přizpůsobit taktiku. „My jsme trénovali teďka obranu a střední pásmo, protože takhle hokej v play off je. Nevím, jestli budeme první nebo druhý po základní části. Ale mančaft má vůli. A ta vůle je naše největší zbraň. Protože my dokážeme zápasy otočit a body jsou cenný, když je to o gól a my pak vyhrajeme. Bonus prvního místa je určitě zajímavý, máme k němu blízko, ale když se to nepovede, tak se nemění nic na tom, že mančaft má sílu,“ uzavřel Tomáš Divíšek.