14.02.2009
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Kabina si po výhře zařvala dvakrát

PARDUBICE — Napínavý zápas a obrovská bitva. Pardubičtí hokejisté zvládli včerejší duel s celkem HC Vítkovice Steel a díky domácí porážce pražské Slavie se o bod dostali do čela extraligové tabulky. Moeller si výhrou nad nepříjemným ostravským celkem zajistil účast v elitní čtyřce.

Cesta za třemi body proti Vítkovicím však byla protkána řadou nástrah, které hosté nakladli. Ti sehráli na východě Čech povedenou partii, byli velmi nebezpeční. Proti však byla výborně organizovaná hra Pardubic v čele s výborným brankářem Jánem Lašákem.

„Vítkovicím jde o více než nám. Na našich hráčích je vidět, že jsou v pohodě. Kluci sice neproměňovali moc šancí v posledních dvou zápasech, ale těší nás, že hrajeme dobře z obrany. Brankář zachytal opět skvěle,“ ohlédl se za pátečním vítězstvím asistent trenéra Moelleru Jiří Seidl.

Momentka z utkání

Pardubice vyhrály nad svým soupeřem stejným výsledkem jako ve středu – tedy 2:1. „V Mladé Boleslavi se domácí více tlačili do útoku, protože hráli doma. Vítkovice tady hrály první dvě třetiny více z obrany, v tom to bylo rozdílné. V Mladé Boleslavi jsme měli více gólových šancí oproti včerejšímu zápasu,“ srovnával poslední dvě výhry.

Hokejisté Pardubic se museli v souboji s Vítkovicemi vyrovnat hlavně s velmi tvrdou hrou soupeře na hranici pravidel. „Sporných momentů v zápase je několik, zakřičíme si, zanadáváme si, ale vždycky je potřeba po utkání se podívat na video, které to ukáže přesněji, zda naše rozčílení bylo oprávněné,“ řekl trenér Pardubic.

Napěchovaná hala radostně sledovala výsledky z O2 areny

Rozhodčí poměrně pouštěli některé zákroky, které se zdály jako fauly. Třeba těsně před vyloučením Tomáše Zohorny v 56. minutě byl tento hráč evidentně držen a hákován…

„Speciálně já musím trošku krotit Honzu Snopka. On reaguje poměrně impulzivně. Občas mu řeknu: ‚Honzo, nemá to smysl. Už jsi tam u něj dvakrát byl a nic.‘ On si dá říci a to je jen dobře. Je to kapitán, když je zticha, tak se mužstvo zklidní a soustředí se více na svou práci,“ prohlásil.

Momentka z utkání

Včerejší výhra nad Vítkovicemi poslala Východočechy do čela extraligové tabulky. Pražská Slavia totiž doma propadla s Libercem, z čela tabulky ji o bod sesadil právě Moeller. Na kostce nad ledem se během zápasu objevovaly průběžné výsledky z O2 areny, jež téměř vyprodaná ČEZ Arena kvitovala halasným nadšením…

„Kluci se o zápasu na Slavii moc nemluvili. Nám jde o to podat co nejlepší výkon,“ poznamenal trenér Pardubic. „V kabině jsme si ale po zápase zařvali radostně dvakrát,“ pousmál se.