27.01.2009
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Všichni se shodli: lahve na led nepatří!

PARDUBICE — Již tradiční setkání uspořádal HC Moeller Pardubice se svými fanoušky. V pondělí večer se ve foyer ČEZ Areny sešli generální manažer klubu Zbyněk Kusý, obránce Jan Snopek a útočníci Tomáš Divíšek a Jan Starý zhruba s padesátkou hostů. Příjemný mítink trval zhruba hodinu a půl.

Zatímco na různých diskuzních fórech se to hemží peprnými příspěvky, diskuzní kotel se asi vzhledem k poměrně povedeným výsledkům Moelleru v této sezoně odehrával ve velmi pozitivní atmosféře.

Jedním z ústředním témat byla úroveň fandění v ČEZ Areně i na venkovních stadionech. Všichni se shodli na tom, že divák má po zaplacení vstupného dát najevo svou nespokojenost s výkonem hráčů. Avšak vulgárně je urážet nepublikovatelnými pokřiky by neměl. Všichni podobně odsoudili i házení lahví na ledovou plochu.

Fanoušci spolu s hráči řešili i konkrétní herní situace. Například v poslední době nepříliš fungující přesilovky pět na tři. „Ty nám nejdou. Třinec nás z nich v neděli vyučil. Nám tam chyběl moment překvapující přihrávky,“ uvedl Tomáš Divíšek s tím, že se bude snažit více tlačit do předbrankového prostoru.

Ten se také vyjádřil k podle něj začátečnickému výkonu rozhodčího Romana Svobody v Třinci. „Podle mě podlehl atmosféře. Byl takový vyjukaný, viděl jsem ho vlastně poprvé. Asi na to nemá, Třinec si dvě třetiny pískal sám,“ řekl s tím, že jej hodně v utkání zklamal David Moravec svým teatrálním výstupem, po němž byl pardubický útočník vyloučen na dvě minuty. „Myslím si, že zrovna takový hráč nemá nic takového zapotřebí. Kdo jiný by měl hrát hokej než on…“

„Je škoda, že se v den zápasu nesmíme vyjadřovat k rozhodčím, protože to pak druhý den stejně nikoho nezajímá,“ doplnil jej kapitán Jan Snopek.

Příjemný dotaz vyletěl na Jana Starého. Ten se týkal jeho parádní střelecké formy. „Je moc hezké, že to tam padá. Musíme všichni střílet, střílet a střílet,“ usmíval se odchovanec pardubického hokeje, který mimo jiných i zdůvodnil svůj podpis nové smlouvy na východě Čech a fanouškům i přiblížil, jak takové jednání trojlístku hráč – agent – klub probíhá.

Generální manažer klubu Zbyněk Kusý všem vysvětlil důvody odchodů obránce Jaroslava Komy a útočníka Petera Puchera do Komety Brno, o které se fanoušci hodně zajímali.

Jan Snopek pak s radostí odpověděl dotaz ohledně sázek mezi hokejisty, přiznal, že spolu s Tomášem Divíškem hrají na trénincích soutěže o jogurty. Zbyněk Kusý zase s veselou tváří oznámil, že vyhrál sázku nad klubovým skautem Petrem Hemským, poněvadž Jan Starý dal v sezoně více jak dvacet branek.

Kritických připomínek nebyla ušetřena ani kvalita projekce na kostce nad ledem nebo určitá „chladnost a sterilnost“ internetových stránek HC Moeller Pardubice.

Hodně diskuzí vyvolal dotaz týkající se chystané žaloby sociální demokracie na prodej majoritního balíku akcií HC Moeller Pardubice, který pardubické zastupitelstvo schválilo v loňském roce.

„Prodej vytáhl někdo účelově dvacet dní před koncem základní části a před play off s úmyslem poškodit hokej. Akorát se to bude rozmazávat v novinách. Nechápu, proč to neudělali hned týden po hlasování, ale až nyní před play off…“ reagoval Zbyněk Kusý, který závěrem přiblížil fanouškům úmysl vytvořit ve druhé lize farmářský klub s majoritou ve vlastnictví HC Moeller Pardubice.

Fotogalerie z diskuzního kotle

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky

Diskuzní kotel s fanoušky