31.12.2008
Jan Hrabal, Petr Novák

Hráči vydřeli výhru, včera měli volno

OSTRAVA — Hezký dárek na konec kalendářního roku nadělili hokejisté HC Moeller Pardubice sobě i svým fanouškům. Moeller dokázal poprvé v této sezoně porazit Vítkovice, vystřídal je tak na třetím místě průběžné extraligové tabulky. Trenéři odpustili hráčům trénink poslední den v roce. „Kluci to mají za výhru v Ostravě. Poprali se o výsledek a vydřeli,“ řekl asistent trenéra Jiří Seidl.

Zdá se, že hokejisté Pardubic po porážce na ledě Sparty minulý týden, opět najeli na vítěznou vlnu. Předevčírem dokázali doma udolat Mladou Boleslav, dnes získali veledůležité body na ledě Vítkovic.

„Celé utkání bylo na obou mužstev vidět, že toho mají plné kecky, jak se říká. Připadalo mi, že tam bylo dost nepřesných přihrávek, ale oba týmy bojovaly, šly na doraz,“ hodnotil povedený duel v ostravské ČEZ Aréně trenér Moelleru.

„Celý zápas byl o bojovnosti, asi jsme se o výsledek víc poprali, hlavně na konci zápasu, kdy si Vítkovice vytvořily tlak. To rozhodlo o našem vítězství,“ pokračoval Jiří Seidl.

Momentka ze zápasu

První branku vstřelily Pardubice ve vlastním oslabení. V něm ujelo duo Libor Pivko – Tomáš Divíšek, kde druhý jmenovaný střílel, aby jeho kolega mohl dorazit kotouč do brány. „To byl velmi důležitý moment,“ konstatoval asistent trenéra Moelleru.

Jiří Seidl: Kluci výhru vydřeli, to se musí ocenit

Pardubice pak díky Radovanu Somíkovi, jenž má nyní parádní formu, odskočily na dvoubrankový rozdíl. „Za stavu 2:0 však jeden z naši beků udělal chybu za bránou, Vítkovice snížily. Ale stále jsme je držely na odstup, pár šancí si vytvořili až v samotném závěru při power play. Výborně zachytal Martin Růžička, který nás velice podržel,“ komentoval výhru ve Vítkovicích Jiří Seidl.

Ostravané patří mezi celky s nejlepší obranou. „Oni nedávají moc gólů, hrají spíše odzadu. Jsme moc rádi, že jsme vyhráli,“ poznamenal trenér HC Moeller Pardubice.

Momentka ze zápasu

Podle něj nesehráli Východočeši pohledově nejpovedenější partii, zápas ale vyhráli. „V tomto utkání se možná mužstvu nedařilo tolik, ale kluci to vydřeli, což je právě velice důležité. Ó to je to cennější. Už musíme myslet na další zápas doma se Zlínem,“ řekl Jiří Seidl.

Hokejisté HC Moeller Pardubice poskočili výhrou na moravskoslezském pomezí na třetí místo v tabulce. A díky třem bodům z Ostravy se mohou těšit na pěkný dárek od trenérů – ti jim zrušili původně plánovaný středeční trénink.

„Chtěli jsme na Silvestra a prvního ledna trénovat, druhého nás totiž hned čeká zápas se Zlínem. Ale na Silvestra mají kluci volno za výhru. Sejdeme se na Nový rok v devět ráno na stadionu,“ dodal Jiří Seidl.