26.12.2008
Jan Hrabal, Petr Novák, foto Vladimír Škorpík

Nebyli jsme důrazní, mrzí Jiřího Seidla

PRAHA — Pouze jeden gól vstřelili hokejisté HC Moeller Pardubice na ledě pražské Sparty. Moeller měl dost gólových šancí v Tesla Areně, skóroval pouze jednou. A to je málo. „Porážka 1:5 nás hodně mrzí,“ nechal se slyšet po utkání asistent trenéra Pardubic Jiří Seidl.

Přitom vstup do zápasu se Pardubicím vydařil. V úvodu střetnutí měl Moeller hodně šancí, jenže doplatil na nedůraznou koncovku. „Utkání jsme začali dobře. V první třetině jsme si vytvořili mírnější převahu, dostávali jsme se do šancí hlavně v první polovině úvodního dějství. Byli jsme ale málo důrazní před brankou,“ pronesl Jiří Seidl.

„Ve druhé části úvodní dvacetiminutovky jsme byli dost často vylučováni, hráli jsme hodně oslabení,“ pokračoval v hodnocení úvodní dvacetiminutovky, ve které Pardubice přežily dvouminutové oslabení tři na pět.

Do prostředního dějství vstoupily Pardubice přesilovkou, kterou bleskově využil Libor Pivko. Sparta ale dokázala rychle odpovědět a necelé dvě minuty před koncem nechala obrana Východočechů ujet Petra Tona, který otočil na 1:2 z pohledu hostí.

Momentka ze zápasu

„Druhá třetina byla vyrovnaná, tam bylo rozhodující, že jsme minutu před koncem nechali ujet Petra Tona a ten vstřelil gól na 2:1,“ prohlásil trenér Seidl.

Pardubicím se pak nepovedl začátek závěrečné části zápasu. Hned po dvou a půl minutách střelce rozdílové branky opět udeřil. „To bylo rozhodující. Pak jsme se těžko dostávali do hry,“ podotkl trenér Moelleru.

„Vytvořili jsme si pak ještě nějaké šance, ale byli jsme před bránou málo důrazní. Když došlo ke střele, tak byla nedůrazná, nebo jsme si ještě chtěli nahrát. To je špatně,“ uzavřel Jiří Seidl.