19.12.2008
(HoH)

Junioři ztratili nadějný zápas, doma prohráli s Libercem

PARDUBICE — Pouhý bod vybojovali extraligoví junioři HC Pardubice v dnešním utkání proti Liberci. Po většinu utkání sice Východočeši vedli, ale nepovedený závěr Pardubic přihrál dva body pod Ještěd.

Extraliga juniorů, 32. kolo, pátek 19.12.2008, ČEZ Arena Pardubice

Dynamo Pardubice

Bílí Tygři Liberec

2:3p
1:0, 0:1, 1:1 – 0:1
Branky a nahrávky: 8:22 Kaut (Sodomka), 43:33 Dobiáš (Kaut, Stoklasa) – 25:58 Mizerík (Filippi), 57:09 Hobza (Skalický), 62:43 Klíma (Vařecha). Rozhodčí: Vampola – Barvíř, Kis. Vyloučení: 6:9, navíc Lemfeld (Liberec) 10 minut osobní trest. Využití: 0:1. Diváci: 80. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3.
Dynamo Pardubice: Landsman – Drtina, Krejnus, Vondráček, Havlík, Rozlivka, Poskočil – Radil, Kindl, Stoklasa, Kaut, Buchtele, Dobiáš, Nosek, Pilař, Kapec, Sodomka.
Bílí Tygři Liberec: Sklíba – Niko, Müller, Bartejs, Hobza, Sobotka, Jánošík – Oppelt, Klíma, Varga, Kedršt, Skalický, Filippi, Vařecha, Mulač, Mizerík, Liška, Lemfeld, Bulíř.

Komentář

Pardubičtí mladíci vlétli do utkání jako velká voda, hned po prvním vhazování se zabydleli v obraně soupeře, která jen ztuha odolávali nápaditým akcím domácích. Hned ve 3. minutě nebezpečně dorážel puk Lukáš Radil ve hře čtyři na čtyři, ale neúspěšně.

Východočeši se dočkali vstřeleného gólu z nenapádné akce v 9. minutě. Karel Sodomka vyslal po pravém křídle na zteč Tomáše Kauta, jenž od mantinelu z poměrně daleké vzdálenosti prostřelil libereckého brankáře – 1:0.

V aktivní hře pokračovali domácí i v následných minutách. Po brutálním faulu na Jakuba Rozlivku byl na dva plus deset minut vyloučen Radek Lemfeld, čímž umožnil hrát Pardubicím dvacet sedm sekund proti třem. Východočeši se však neprosadili, neujala se ani následná střela Marka Drtiny od modré čáry, která skončila na tyči.

Od druhé třetiny se však karta začala obracet. Ta tam byla pardubická dominance, Liberec přidal na tempu a srovnal hru, poté i skóre. Ve 26. minutě předvedl nádhernou hokejovou akci Lukáš Mizerík, kdy projel celé kluziště a dostal se až do gólového zakončení – 1:1.

Liberec se mohl poté dostat do vedení, o chvíli později totiž tentýž hráč objel pardubickou branku, ale pukem zamířil pouze do horní tyčky.

Třetí dvacetiminutovku odstartoval pardubický nápor a nabyté vedení pro Východočechy. Ugo Dobiáš z pravého kruhu prostřelil brankáře Sklíbu nad lapačku – 2:1.

Pardubice však v závěrečné desetiminutovce se upjali ke zbytečně pasivní hře, což je stálo všechny body. V čase 57:01 byl za hákování vyloučen Lukáš Radil, na trestné lavici vydržel pouze osm sekund. Hosté totiž využili výhody ke hře bez brankáře a vstřelili srovnávající gól. Od modré propálil všechno kromě síťky v brance Tomáš Hobza – 2:2.

Druhý bod v prodloužení bral Liberec. Ten nejprve zahrozil Tomášem Liškou, jenž trefil tyč. O chvíli později zaspala domácí obrana, čímž pustila do sólového úniku Jakuba Klíma, který nadvakrát překonal brankáře Landsmana a zajistil Severočechům bod navíc – 2:3.