12.12.2008
(HoH)

Dorostenci vezou bod z Plzně

PLZEŇ — Vedli 3:1, nakonec se museli spokojit pouze s bodem. Extraligoví dorostenci HC Pardubice prohráli v Plzni 3:4 po samostatných nájezdech.

Extraliga dorostu, 30. kolo, pátek 12.12.2008, ČEZ Aréna

Plzeň

Dynamo Pardubice

4:3sn
1:2, 2:1, 0:0 – 0:0 – 1:0
Branky a nahrávky: 0:22 Culek (Vizinger), 33:29 Mainer (Vizinger, Hrbas), 36:08 Váchal (Mainer), rozhodující samostatný nájezd Hrbas – 9:20 Březina (Procházka, Vlček), 14:32. Hemský, 24:12 Vlček (Wasserbauer, Tomín). Rozhodčí: S. Mertl – Jílek, J. Mertl. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 62. Střely na branku: 52:30. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 4:3.
Plzeň: Král – Kvapil, Špaček, Karpíšek, Mrázek, Hrbas, Houfek – Pašek, Němec, Mainer, Faschingbauer, Culek, Váchal, Erben, Noga, Beran, Vizinger.
Dynamo Pardubice: Langhamer – Škvor, Rychlík, Starý, Pilný, Beneš, Voženílek – Procházka, Brukner, Březina, Světlík, Zrůst, Jetmar, Tomín, Wassensbauer, Vlček, Hemský, Půhoný, Moučka.

Komentář

Plzeňští dorostenci na svého soupeře vletěli s plnou parádou, když již po dvaadvaceti sekundách vstřelili úvodní branku utkání. Do střeleckých listin se zapsal Jakub Culek. Ve druhé minutě to na druhé straně zkoušel po levé straně zkusil Hemský, ale jeho pokus skončil jako i následující střela Světlíka jen na plzeňském gólmanovi. Přesto hosté dokázali brzičko srovnat – rychlý protiútok zakončil za Králova záda Březina. Po plzeňské přesilové hře se ke své početní výhodě dostali i Pardubičtí a ti na rozdíl od domácích skórovali! Hemský po zemi překonal domácího gólmana. V 18. minutě opět své štěstí zkusil zleva Hemský, ale toho zblízka vykryl Král.

Druhou třetinu začal svou akcí Beran, který stihl svou střelu ještě tečovat, ale do plzeňské branky neprošel ani jeden pokus. Culek pak přes dva hráče našel Vizingera, který však minul klec. Blízko zkorigování skóre byl Hrbas, když v sedmadvacáté minutě trefil tyčku pardubické branky. Ve dvaatřiacáté minutě pálil aktivní Hrbas, ale stejně hostující branku nedobyl. Z protiútoku zahrozil Půhoný, který nadvakrát poslal puk před branku na hůl volného Zrůsta, ten ale nenašel mezírku mezi Královými betony. Culek pak předal puk Erbenovi, ten ale minul branku. V sedmatřicáté minutě se radovali domácí z vyrovnání - Martin Vizinger dorazil Mainerovu střelu.

Ve zkrácené přesilové hře pak netrefil Mainer odkrytou branku, a spálil tak největší šanci třetí třetiny, Ve 46. minutě pálil Culek, ale také bezúspěšně. V 50. minutě mohl zlomit hostující odpor Váchal, ale pardubický gólman byl proti a brilantně zakročil lapačkou. Na závěr třetiny odmítl rozhodnout hostující Moučka, který tváří v tvář Královi ztroskotal.

Šlo se tedy do prodloužení – a v něm největší šanci zahodili Půhonický se Zrůstem. V následujících samostatných nájezdech si počínal novopečený kapitán Hrbas, jenž hostujícího gólmana překonal celkem třikrát, a rozhodl tak o tom, že se bonusový bod stěhuje na plzeňské konto.