09.12.2008
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Martin Štrbák nehraje. Odejde do zahraničí?

PARDUBICE — Poslední dva zápasy chyběl v sestavě HC Moeller Pardubice obránce Martin Štrbák, který přišel na východ Čech před touto sezonou z Metallurgu Magnitogorsk. „Klub mu hledá angažmá v zahraničí,“ komentuje vzniklou situaci generální manažer pardubického klubu Zbyněk Kusý.

Martin Štrbák v Pardubicích
  • 28 zápasů
  • 0 gólů
  • 4 asistence
  • 4 body v +/−
  • 18 trestných minut

Hokejová veřejnost čile spekuluje, co je důvodem jeho nezařazení do sestavy, někteří lidé spekulovali o zranění. „To v každém případě není pravda. Martin normálně trénuje s mužstvem,“ tvrdí Zbyněk Kusý.

Martin Štrbák

„Je zbytečné komentovat sportovní i ekonomickou záležitost případného transferu, protože celá situace je velmi mladá. My ji řešíme zhruba pět až osm dní. Jakmile bude nějaký konečný výsledek, tak klub o tom bude okamžitě informovat na svých webových stránkách,“ pokračuje generální manažer HC Moeller Pardubice.

Klub podle něj nechce hráči jakkoliv bránit v jeho sportovní činnosti. „Pro nás je prioritou, aby hokejista měl možnost hrát. Nikde nic nebudeme zdržovat, my i hráčův agent hledáme co nejlepší a nejzajímavější řešení pro všechny strany,“ dodává s tím, že se jedná o záležitost pouze mezi hráčem a klubem.