30.11.2008
Jan Hrabal, fotografie Luboš Lang

Jedinou chybou byl dramatický závěr

PARDUBICE — Spokojen s výhradami byl asistent trenéra HC Moeller Pardubice Jiří Seidl po skončení atraktivního duelu s pražskou Slavií. Moeller směřoval po většinu zápasu k výhře, nakonec si cestu za třemi body notně zkomplikoval.

Přes 10 000 lidí v ČEZ Areně si však mohlo radostně na konci oddychnout. „Byl to atraktivní hokej, získali jsme strašně důležité tři body,“ nechal se slyšet trenér Moelleru.

Plné tribuny si mohly dnes večer užít parádní hokejové představení. Proti sobě sice nastoupily týmy, které se v poslední době výsledkově trápily, to ale nesnížilo kvalitu jiskřivého duelu. Ten gólově načal již po 45 vteřinách Petr Koukal.

„Pro nás bylo strašně důležité, že jsme se dostali do vedení. Tím jsme se uklidnili. Dalším rozhodujícím momentem byly ve druhé třetině naše dva rychlé góly,“ hodnotil Jiří Seidl. „Takovou výhru jsme potřebovali jako sůl.“

Pardubice po třech porážkách v řadě zabraly. Navíc se chytly proti soupeři, kterého naposledy porazily 16. února 2007. „Na hráčích bylo vidět, jak je porážky z posledních kol štvou a trápí. Oni bojovali, chodili do brány, ale nemohlo nám to tam spadnout. První gól nás natolik uklidnil, že kluci hráli svůj hokej,“ pochvaloval si Jiří Seidl.

„Jedinou chybu, kterou jsme jim vytkli hned po zápase je, že jsme si to příliš zkomplikovali v závěru. To je škoda. Mohli jsme vyhrát větším rozdílem a nemuseli se tak stresovat na konci,“ pokračoval trenér HC Moeller Pardubice.

Hokejisté HC Moeller PardubiceHokejisté HC Moeller Pardubice se radují z výhry 4:3 nad pražskou Slavií.

Východočeši věří, že právě tento zápas a hlavně vydřené vítězství jim pomůže do dalších těžkých duelů. „Říkali jsme si, že takový zápas nás může nakopnout, povedlo se nám jej vyhrát. Snad to potvrdíme v dalších kolech,“ pronesl Jiří Seidl.

Cesta za třemi body nad rivalem však nebyla nejpřímější. Když na začátku třetí třetiny zvyšoval Tomáš Divíšek na 4:1, zdálo se, že Moeller si užije pohodové vítězství. Jenže dva góly Slavie vykonaly své…

„Neřekl bych, že z naší strany to bylo nervózní. Některé kotouče jsme ale měli dostat do středního pásma nebo icingu a my je nevyhodili. Pak tam vznikly tyto komplikace,“ komentoval vypjatý závěr.

V něm se strhlo i několik šarvátek mezi oběma protivníky. „Byl to hokej se vším všudy, závěr opepřila i bitka, takže se to divákům určitě líbilo. Říkali jsme klukům, ať si dají pozor a nenechají se vyprovokovat, že určitě k tomu dojde,“ dodal Jiří Seidl závěrem.