14.09.2008
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Pardubice počítaly raněné: Lukáš Radil, Petr Koukal a Vladimír Škorpík

LIBEREC — Tříbodové vítězství v Liberci se nerodilo lehce. Utkání v Tipsport areně přineslo velmi tvrdý hokej, trojice borců si ze zápasu odnesla šrámy: Lukáš Radil nedohrál kvůli podezření otřesu mozku, Petra Koukala zastavil natažený přitahovač. Klubový fotograf Vladimír Škorpík zase koupil ránu pukem.

Nehrálo se v rukavičkách. Zápas v Liberci byl na jednu stranu tvrdý, na druhou v něm nebyly žádné záludnosti. Ve 28. minutě skončil zápas pro Lukáše Radila. Toho v nešťastném souboji srazil Richard Jareš. Po chvíli se jel rozhodčí Kubeš poradit s čárovými kolegy, kteří mu doporučili libereckého beka vyloučit.

Královéhradecký rodák dostal trest na pět minut a do konce zápasu, mladíčka v dresu Moelleru se jali ošetřovat lékaři. Mezi prvními, kdo k němu přiskočil, byl spoluhráč Jaroslav Koma. Nebylo to příjemné podívaní. Naštěstí po chvilce napětí se osmnáctiletý borec za pomoci spoluhráčů zvedl a odjel na střídačku. Hlavu si po zbytek druhého dějství ledoval, do další části zápasu nezasáhl.

„Nebude tam nic vážného. Ani si nepamatuji, co se přesně stalo. Byla to neskutečná pecka do hlavy. Kluci mi pak říkali, že jsem vypichoval puk a koupil jsem ji do hlavy. Pak jsem se probudil, když mě kluci odvezli,“ říkal po zápase Lukáš Radil. To už se usmíval, věděl, že se mu nestalo nic vážného.

Čtyřicet minut a pak dost. Takový rozvrh zápasu měl Petr Koukal. „Z mého pohledu bylo utkání šílené. Pak jsem si ještě natáhl přitahovač, jak mi bylo zle. První třetina mi ulítla, tam moc šancí nebylo. Po druhé třetině to nešlo,“ líčil pardubický forvard.

Vladimír ŠkorpíkZakrvavený fotoaparát. Vladimír Škorpík od příště bude raději fotografovat v přilbě.

Příjemné vzpomínky na první vítězství v sezoně nebude mít klubový fotograf Vladimír Škorpík. Toho v 55. minutě při vyhazování kotouče trefil Zdeněk Ondřej nad levý spánek. „Zrovna jsem nefotil, nedával jsem pozor. Zdeněk zrovna vyhazoval a pěkně mě to lízlo,“ líčil po utkání. Pardubický útočník dostal dvě minuty za zdržování hry.

„Ihned mě ošetřil liberecký lékař. Postarali se o mě výborně. Chtěl bych za to poděkovat,“ pokračoval Vladimír Škorpík, jehož hlavu „zdobí“ šest stehů.

Fotografování z prostoru mezi střídačkami je velice rizikové povolání. Od příštího utkání se fotograf Moelleru může cítit bezpečněji. Od hokejového klubu dostane helmu. „Určitě mu ji poskytneme. Je nám líto, co se stalo,“ prohlásil generální manažer HC Moeller Pardubice Zbyněk Kusý. „Určitě ho odškodníme,“ dodal.