27.08.2008
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Pardubice zapracovaly na přesilovkách. A bylo to vidět!

CHRUDIM — 7:2. Poměrně jednoznačným výsledkem rozdrtili hokejisté HC Moeller Pardubice v přípravě na novou sezonu prvoligového soupeře z Chrudimi. Na jeho ledě to rozhodně tak jasné nebylo. Minimálně po dvě třetiny se Pardubičtí museli vyrovnávat s tuhým odporem soupeře, tři branky, které rozhodly o poměrně širokém rozdílu, nastříleli v závěrečné desetiminutovce. „Ve třetí třetině to ze začátku zkusili, hodně forčekovali, vytvořili si nějaké šance, ale potom už asi neměli síly, od 50. minuty jsme dominovali my,“ ohlíží se za tímto utkáním asistent pardubického trenéra Jiří Seidl. Toto také může těšit zlepšená hra v přesilovkách.

Pardubičtí hokejisté poprvé v přípravném období nastoupili do zápasu po delším odpočinku. Poslední dva duely dělilo pět dnů. „Měli jsme volný víkend, ale dost jsme trénovali, hlavně kondici. Myslím si, že jsme dost pracovali na přesilovkách. Dnes jsme proměnili dvě ze šesti, což není nejhorší. Akorát jsme nesehráli dobře pět na tři, tam máme co napravovat,“ pokračuje Jiří Seidl.

Má pravdu. Pomineme-li téměř minutu a půl trvající převahu pět na tři, působily pardubické přesilovky velice pohledně a nápaditě. Rychlé přihrávky i kros pásmo, svižné pumelice od modrých čar nebo svižné kombinace na jeden dotek osvěžovaly pardubickou produkci. Moeller zužitkoval třetinu převah, to není vůbec špatné.

Peter PucherKoukalově formaci se v přípravě daří, včera vstřelila čtyři branky. Její centr se trefil dvakrát.

Chrudimský zimní stadion sledoval zajímavý duel pardubických brankářů. Na straně Moelleru nastoupila jednička – Ján Lašák. V chrudimském dresu se objevil Martin Růžička, který je pardubickou dvojkou. „Jsme rádi, že Martin odchytal celkem slušný zápas. I za nás chytal dobře, potřebujeme, aby chytal tady i v Pardubicích,“ hodnotí výkon pardubického mladíka.

Po půlroční odmlce se mezi zápasovými mantinely opět objevil Peter Pucher. Ve čtvrté řadě usměrňoval mladíky Lukáše Radila a Filipa Stoklasu. „Peter to zkusil poprvé. Nyní čeká na speciální ortézu,“ informuje trenér Moelleru.

Obranné řady zeštíhlí o jednoho borce

Peter Pucher na konci základní části prodělal náročnou operaci kolene. „Dali jsme ho do čtvrté řady, moc nehráli, nechtěli jsme, aby tam chodil moc. On dlouho nehrál, sice se velmi těšil, ale tohle pro začátek stačilo,“ říká Jiří Seidl. „On určitě chce, je to na něm vidět. On se těší, doktoři jsou zatím jiného názoru, co se týká zatížení. Není to ještě úplně vyléčené.“

I tak pozorný fanoušek může odtušit, jak krystalizují jednotlivé formace. Například celé letní období pohromadě odehrála útočná lajna Jan Starý – Petr Koukal – Jan Kolář, která se prezentuje velmi pohlednou a agresivní hrou. Obranné dvojice Petr Čáslava – Aleš Píša nebo Martin Štrbák – Jan Snopek jsou také součástí nových základů pardubické konstrukce.

Peter PucherPo šesti měsících se v hokejovém zápase objevil Peter Pucher v pardubickém dresu.

„Řady se nám postupně vylaďují,“ přiznává s úsměvem Jiří Seidl. „Od příštího týdne snad začne s lehkými tréninky Tomáš Divíšek, vypadá to, že první zápasy extraligy ale nestihne. Tam by se to trochu měnilo,“ přidává.

Každopádně kádr Moelleru čeká ještě asi jedno zúžení – na postu obránce. „Máme jich devět, jednoho dáme buď na střídavý start nebo hostování. Rozhodne se to do konce týdne,“ dodává Jiří Seidl.