22.08.2008
Jan Hrabal, fotografie Vladimír Škorpík

Příprava pardubických juniorů vrcholí domácím turnajem

PARDUBICE — Ve znamení juniorského hokeje bude patřit tento víkend ve velké hale ČEZ Areny. V ní se uskuteční již 9. ročník turnaje O pohár primátora města Pardubic. Kromě domácích Pardubic, které budou obhajovat loňské prvenství, se tohoto zajímavého klání zúčastní Hradec Králové, Liberec, České Budějovice a švýcarský Davos. „Tento turnaj je závěrem čtrnáctidenní herní etapy v přípravě na novou sezonu, kdy by mělo vše gradovat,“ říká trenér juniorů HC Pardubice Pavel Rohlík.

Pardubičtí mladíci jsou v plné přípravě na novou sezonu. „Na led jsme šli 20. července, kdy jsme měli dvanáctidenní soustředění, ve kterém jsme se věnovali kondici, hodně jsme bruslili a nenacvičovali jsme herní situace,“ přibližuje program během letních prázdnin pardubický kouč.

„Z toho vyplývaly i výsledky, že nebylo hlavní vyhrát zápas, ale bruslit nahoru dolů, nešlo nám o nějakou taktiku, ale napadali jsme dvěma hráči vpředu. Zápasy jsme prohráli, ale to nám až tolik nevadilo. Chtěli jsme hodně trénovat, hráči to tak pochopili, soustředění mělo význam k nabrání hrubé kondice,“ pokračuje Pavel Rohlík.

Další fáze přípravy byla podle jeho slov regenerační. „To jsme si trochu orazili, nyní jsme ve fázi třetího bloku, který je herní. Ve čtrnácti dnech máme osm zápasů včetně víkendového turnaje doma, co nás nyní čeká. Dbáme na to, aby hráči dodržovali pokyny a taktické varianty, aby věděli, kdo kde má hrát a drželi si svá místa,“ tvrdí trenér pardubických juniorů.

Ten má spolu se svým asistentem Ladislavem Dinisem za sebou první řez kádrem. „Měli jsme hodně obránců, tři z nich jsme poslali do Hradce Králové, nyní máme pět pětek. Uvidíme po turnaji, ale kádr s pěti pětkami bychom chtěli udržet, aby kluci měli konkurenci a nikdo tak neměl své místo jisté,“ plánuje.

JuniořiV loňské sezoně se junioři úspěšně probojovali do play off, kde v prvním kole vyřadili Olomouc.

Hráči, kteří se v sezoně zrovna nevejdou do sestavy pro dané utkání, budou jezdit do sousedního Hradce Králové, který se bude pokoušet vrátit do juniorské extraligy, ze které v minulé sezony spadl. „Kluci, kteří zrovna nebudou hrát, tak budou normálně trénovat s námi a jezdit na střídavé starty do Hradce Králové. Takže budou v zápasovém zatížení a Hradci pomáhat k postupu do juniorské extraligy,“ konstatuje Pavel Rohlík.

Jeho pozornost však nyní směřuje k víkendovému turnaji. Vloni jej Pardubičtí vyhráli, když ze čtyř zápasů prohráli jediný, a to s Hradcem Králové. „Samozřejmě, že chceme doma uhrát co nejlepší výsledek, ale budeme upřednostňovat taktickou hru, aby hráči dodržovali taktické pokyny a hráli to, co mají,“ říká trenér juniorů HC Pardubice.

„Jde o to, aby uměli měnit rytmus hry přesně tak, jak to trénujeme. Jsou tam čtyři zápasy ve dvou dnech, což je náročné, ale my rozložíme síly tak, aby zatížení bylo rovnoměrné. Do turnaje tak pochopitelně nastoupí všech pět pětek, které máme k dispozici,“ dodává Pavel Rohlík.

9. ročník O pohár primátora města Pardubic

Účastníci
HC Moeller PardubiceHC Moeller Pardubice HC Lev Hradec KrálovéHC Lev Hradec Králové TJ Bílí Tygři LiberecTJ Bílí Tygři Liberec HC DavosHC Davos HC České BudějoviceHC České Budějovice

Turnaj juniorů se uskuteční v termínu od 23. do 24. srpna 2008. Startovat na něm mohou hráči narození v roce 1989 a mladší. Hraje se systémem každý s každým, hrací doba je 3×15 minut čistého času. Úprava ledu se provádí vždy po dvou třetinách.

Rozpis turnaje: sobota 23. srpna 2008

Soupeři Čas
HC Pardubice – HC Lev Hradec Králové 10.00
HC Davos – HC České Budějovice 12.00
HC Pardubice – TJ Bílí Tygři Liberec 14.00
HC Lev Hradec Králové – HC Davos 16.00
TJ Bílí Tygři Liberec – HC České Budějovice 18.00

Rozpis turnaje: neděle 24. srpna 2008

Soupeři Čas
TJ Bílí Tygři Liberec – HC Lev Hradec Králové 8.00
HC Davos – HC Pardubice 10.00
HC České Budějovice – HC Lev Hradec Králové 12.00
HC Davos – TJ Bílí Tygři Liberec 14.00
HC Pardubice – HC České Budějovice 16.00
Slavnostní ukončení turnaje 17.50