17.08.2008
Jan Hrabal

Finále Bifrost Cupu: Pardubice čeká souboj s týmem Graz 99ers

BRATISLAVA — Zajímavého soupeře Pardubicím poslal včerejší večerní zápas Skupiny Dušana Paška na Birfost Cupu. Tým Graz 99ers uhájil první příčku ve skupině a bude soupeřem HC Moeller Pardubice v dnešním večerním duelu. Finálové utkání začíná v bratislavské Samsung Areně v 19.00 hodin. „Rádi bychom zakončili Bifrost Cup vítězstvím,“ vyhlásil asistent trenéra Jiří Seidl. Moeller čeká soupeř, který dokázal porazit Slovan Bratislava i Frederikshavn.

Otázky před zápasem
  • Povede se Pardubicím porazit rakouského soupeře?
  • V jaké sestavě nastoupí HC Moeller Pardubice?
  • Narazí na sebe pardubická technika proti tvrdosti a důrazu Grazu?
  • Dorazí do Samsung Areny více než 1000 diváků?

Pardubické hokejisty posunul do finále předvčerejší zisk bodu v utkání s Hamburgem Freezers. Postup do finále zajistil Moelleru celek Košic, který ve včerejším odpoledním duelu vyhrál nad Hamburgem 3:1.

Poslední zápas sehrál Moeller předevčírem. Utkání proti Hamburgu Freezers se odehrálo na katastrofálním ledě. „Bylo vidět, že to více vyhovovalo Hamburgu, my jsme přece jen techničtější mančaft. Jim stačilo bojovat a dostávat puky ze třetiny a spoléhat se na brejky,“ vrací se k pátečnímu duelu Jiří Seidl.

Pardubice inkasovaly dvě branky. „První gól padl po chybě jednoho z beků, takovou věc při brejku jeden na jednoho nemůžeme udělat. V prodloužení jsme inkasovali po dvou slepených chybách v obraně. To se nesmí stávat,“ láteří asistent trenéra HC Moeller Pardubice.

„Mladí kluci se zkrátka ještě mají co učit. Bylo vidět, že ve vypjatých situacích to ještě tolik nezvládají. Pracujeme na tom, aby se zlepšili,“ pokračuje bývalý vynikající bek Tesly Pardubice.

Radost nedělají koučům ani přesilové hry, ve kterých Pardubice mají na čem pracovat. „Proti Hamburgu se normálně sehrát nedala, protože to neumožňovala kvalita ledu. Ale je pravda, že nám zatím moc nejdou,“ souhlasí.

I tuto herní činnost budou Pardubičtí chtít zlepšit do finálového utkání Bifrost Cupu. Včera měli hráči dopoledne volno, aby se mohli prospat. „V jednu odpoledne byl trénink, pak jsme měli oběd,“ přibližuje Jiří Seidl. „Večer jsme se pak klasicky připravili na zápas.“

Trenéři Moelleru plánují další zásahy do sestavy pardubického týmu. V brance by se po jednozápasové odmlce měl opět představit Ján Lašák.

Sestavy z minulého zápasu

Grumet-Morris – Mattie, Cullen, Klimbacher, Kuiper, Jakobsen, Brunnegger, Pittl, Lange – Jan, Day, Herzog – Lob, Ulmer, Riddle – Kraxner, Horsky, Winzig – Wilfan, Kleinheinz, Schildorfer.
Růžička – Píša, Šeda, Štrbák, Linhart, Havíř, Nakládal, Táborský, Koma – Cetkovský, Divíšek, Pivko – Starý, Tvrdík, Somík – Kolář, Koukal, Ondřej – Stoklasa, Semorád, Rákos.

Představení soupeře

Graz 99ersOficiální název klubu: Graz 99ers
Adresa: Graz 99ers, Puchstraße 76, 8020 Graz

Internetové stránky: www.99ers.at
E-mail: office@99ers.at
Telefon, fax: +43 316 270 41 18

Rok založení klubu: 1947
Klubové barvy: bílá, žlutá a černá
Kapacita stadionu: 4700 míst
Mistr ligy: dvakrát (1974/1975 a 1977/1978)

Ředitel klubu: Jochen Pildner-Steinburg
Generální manažer: Michael Feiertag

Trenér: Bill Gilligan
Asistent trenéra: Jürgen Bedits