13.08.2008
Jan Hrabal

Tři zápasy ve čtyřech dnech. Hráči Pardubic odjeli do Bratislavy

PARDUBICE — S cíli uhrát co nejlepší výsledek a vyzkoušet co nejvíce hráčů v náročném zápasovém zatížení odjeli dnes odpoledne hokejisté HC Moeller Pardubice do Bratislavy. Ve slovenském hlavním městě se od čtvrtka do neděli uskuteční 1. ročník turnaje Bifrost Cup, ve kterém se Moeller střetne ve čtyřech dnech se třemi zajímavými soupeři. Již zítra čeká na pardubické hokejisty utkání s Košicemi. „Na tomto turnaje prozkoušíme další varianty hry v obraně a útoku. Určitě očekáváme kvalitní zápasy na mezinárodním poli,“ říká směrem k příštím dnům asistent trenéra HC Moeller Pardubice Jiří Seidl.

Skupina Dušana Paška Skupina Vladimíra Dzurilly
HC Slovan Bratislava
HC Slovan Bratislava
Graz 99ers
Graz 99ers
Frederikshavn White Hawks
Frederikshavn White Hawks
HC Košice
HC Košice
HC Moeller Pardubice
HC Moeller Pardubice
Hamburg Freezers
Hamburg Freezers

Turnaj Bifrost Cup přinese zajímavou konfrontaci. Ve skupině Vladimíra Dzurilly čeká na pardubické hokejisty kromě zápasu Košicemi duel s Hamburgem. Nedělní zápas, ve kterém bude hrát Moeller o konečné umístění, přinese soupeře z trojlístku Slovan Bratislava, Graz 99ers a Frederikshavn White Hawks.

Základní část turnaje, jak již bylo zmíněno, je rozdělena do dvou tříčlenných skupin. Vítězové si to pak spolu ve finálovém zápase rozdají o konečné prvenství, o bronz se střetnou druhé týmy po skončení úvodní části turnaje. Boj o útěchu – tedy o konečné 5. místo – čeká na mužstva, jež skončí na posledních místech.

Všechny zápasy na tomto turnaji se hrají dle platných pravidel Mezinárodní hokejové federace. Každý zápas musí mít, podobně jako v české extralize, vítěze. V případě nerozhodného výsledku po skončení základní hrací doby čeká na obě mužstva po tříminutové přestávce bez úpravy ledu pětiminutové prodloužení ve čtyřech hráčích na obou stranách. Pokud ani nastavení nepomůže najít vítěze, rozhodují následné samostatné nájezdy v úvodní sérii po třech, v dalších po jednom hráči.

Za vítězství v základní hrací době se mužstvu připíší 3 body, za porážku žádný. Výhra v prodloužení nebo po samostatných nájezdech přinese úspěšnějšímu týmu 2 body, poražený se musí spokojit s jediným. Základním kritériem pro konečné umístění v základních skupinách je počet získaných bodů, poté rozhoduje vzájemný zápas v případě rovnosti bodů.

Vítěz turnaje získá prémii ve výši 15 000 eur, druhý celek dostane 10 000 eur, bronzový celek se může těšit na prémii 5000 eur. Kromě toho vyhodnotí organizátoři nejlepší jednotlivce, kteří dostanou věcné ceny. Těmi budou nejlepší brankář, obránce a útočník turnaj. Dále se na věcnou cenu může těšit nejlepší střelec klubu.

Jiří SeidlDo Bratislavy se dnes o půl třetí odpoledne vydal takřka kompletní tým HC Moeller Pardubice. „Chybí jen Peter Pucher, jenž je po operaci s kolenem a do zápasů ještě nezasáhl. A jak to vypadá, že ještě nějaký čas to potrvá,“ konstatuje Jiří Seidl. Program pro pardubické hokejisty je již přesně naplánován. Již zítra od 9.00 do 9.45 hodin mají hráči trénink v Samsung Aréně, od 16.00 hodin je čeká duel s Košicemi. Tentýž režim je čeká i pozítří, kdy hrají s týmem Hamburg Freezers.

„V pátek máme volný zápasový den, máme na hodinu a půl zamluvený led, takže budeme tvrdě trénovat,“ doplňuje Jiří Seidl s tím, že po nedělním zápase o konečné umístění se hokejisté ihned přesunou do Pardubic tak, aby mohli v úterý nastoupit v Mladé Boleslavi ve svém závěrečném utkání skupiny C Tipsport Hockey Cupu.

Rozlosování Bifrost Cupu

# Datum Domácí Hosté Čas
1 14. srpna 2008 HC Košice HC Moeller Pardubice 16.00 hodin
2 14. srpna 2008 HC Slovan Bratislava Graz 99ers 19.00 hodin
3 15. srpna 2008 HC Moeller Pardubice Hamburg Freezers 16.00 hodin
4 15. srpna 2008 Södertälje SK HC Slovan Bratislava 19.00 hodin
5 16. srpna 2008 Hamburg Freezers HC Košice 16.00 hodin
6 16. srpna 2008 Graz 99ers Södertälje SK 19.00 hodin
7 17. srpna 2008 A3 B3 13.00 hodin
8 17. srpna 2008 A2 B2 16.00 hodin
9 17. srpna 2008 A1 B1 19.00 hodin