14.06.2008
Jan Hrabal, fotografie www.volareza.cz

Hokejisté odjeli na soustředění. V Bedřichově je čeká velká dřina

PARDUBICE — Hokejistům HC Moeller Pardubice pomalu končí první fáze letní přípravy. Její vrchol ale přichází právě nyní: Východočeši budou nabírat sílu na novou sezonu v krkonošském Bedřichově. Soustředění začíná srazem v neděli 15. června a pokračuje až do soboty dalšího týdne. „Toto soustředění je vyústěním tréninkového programu v tomto období. Na hráče čeká velice pestrý program,“ říká asistent trenéra HC Moeller Pardubice Ladislav Lubina. Bedřichovskou základnu znají pardubičtí hokejisté velice dobře: naposledy zde byli v polovině prosince na zimním pobytu.

Je již tradicí, že pardubičtí hokejisté zakončují letní přípravu náročným soustředěním. Vloni a předloni byli Východočeši v Luhačovicích, nyní se vracejí do Bedřichova, kde pobývali v červnu roku 2005.

Trenéři připravili svým svěřencům na jednu stranu velmi náročný ale i pestrý program. „Nevyhneme se ničemu. Budeme hodně běhat, jezdit na kole, posilovat. Rovněž budeme chodit po horách, prostor bude i pro rehabilitaci a regeneraci,“ tvrdí Ladislav Lubina.

Hokejisté využijí širokých možností Vojenské zotavovny Bedřichov ve Špindlerově Mlýně. Sportovní vyžití ve vlastním areálu je velmi rozmanité. Vyjma spousty možností pro letní sporty v okolí nabízí areál krytý pětadvacetimetrový bazén s vodními atrakcemi, dvě sauny, tělocvičnu, dva kurty na squash, posilovnu, vířivky, nebo například tenisové kurty.

„Na základě čtvrtečního odpoledního tréninku budeme program tohoto soustředění upravovat, abychom odstranili problémy, které tady v tomto roce byly. Je to vrchol naší přípravy na blížící se sezonu,“ podotýká trenér HC Moeller Pardubice.

Tým Moelleru odjíždí do Krkonoš v takřka kompletním složení, chybět tedy nebude ani Peter Pucher, který v závěru minulé sezony prodělal operaci kolenních vazů. „Naopak doma zůstane musí zůstat Honza Starý, který má problémy s hmožděninou na holenní kosti,“ dodává Ladislav Lubina.

Fotografie z Vojenské zotavovny Bedřichov

Vojenská zotavovna BedřichovPohled na Vojenskou zotavovnu Bedřichov.

Vojenská zotavovna BedřichovO pardubické hokejisty je v Bedřichově vždy dobře postaráno.

Vojenská zotavovna BedřichovDobře vybavená posilovna.

Vojenská zotavovna BedřichovTrenéři využijí i tělocvičny v areálu.

Vojenská zotavovna BedřichovHráči si zahrají i tenis.

Vojenská zotavovna BedřichovVířivku využijí hokejisté k regeneraci.