12.05.2008
(HoH)

Smolný zápas proti Švédům. Češi jsou poprvé bez bodu

QUEBEC — Poprvé se museli sklonit před uměním soupeře v základní hrací době. Čeští hokejoví reprezentanti ve svém závěrečném vystoupení v osmifinálové skupině dokázali proti Švédsku třikrát vyrovnat jednogólový náskok soupeře, počtvrté se jim to nepodařilo. V sestavě české hokejové reprezentace se objevili i Petr Čáslava a Tomáš Rolinek. Naši reprezentanti zakončí další fázi turnaje se ziskem devíti bodů. Až utkání Ruska se Švýcarskem jim určí čtvrtfinálového soupeře.

Ve druhé formaci českého týmu se představil i pardubický útočník Tomáš Rolinek, který příští sezonu stráví v ruském týmu Metallurg Magnitogorsk. Mezi Tomášem Plekancem a Alešem Kotalíkem se pardubický šikula snažil, dvakrát (v závěrečné třetině) vystřelil na branku, ale k bodům to nepomohlo. Tomáš Rolinek, jenž zaznamenal záporný bod do hodnocení +/−, pobyl na ledě 15 minut a 51 sekund při 23 střídáních, průměrně tedy 41 sekund v jednom střídání.

Takhle se čeští hokejoví reprezentanti (třetí zprava Tomáš Rolinek) radovali z vyrovnání na 1:1. Na body to ale nestačilo.

Foto: www.iihf.com

Obránce Petr Čáslava nastupoval na led spíše sporadicky, celkem odehrál 5 minut a 40 sekund v 7 střídáních (průměr 48 vteřin), do dalších statistik se nezapsal.


Třetí zápas české reprezentace v osmifinálové skupině mistrovství světa:
ŠVÉDSKO – ČESKÁ REPUBLIKA 5:3 (0:0, 2:2, 3:1).
Branky a nahrávky: 26:03 Stralman, 33:32 Nilson (Ekman, Fernholm), 41:14 Weinhandl (Martensson), 55:07 Hörnqvist (Nilsson, Bäckström), 59:34 Nelson – 30:06 Eliáš (Kaberle, Erat), 38:26 Kotalík (Eliáš, Kaberle), 49:41. Fleischmann (Hlinka). Rozhodčí: Partanen (Fin.), Pellerin (Kan.) – Schröter (Něm.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 7:5. Využití: 0:2. Diváci: 7864. Střely na branku: 27:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Švédsko: H. Lundqvist – Stralman, N. Wallin, Edler, Frögren, Magnus Johansson, Fernholm – Hörnqvist, Bäckström, Fabricius – Nilson, R. Wallin, Ekman – Weinhandl, Martensson, Ledin – Warg, Andersson, Nilsson – od 21. navíc Widing. Trenéři: Bengt-Ake Gustafsson, Jan Karlsson a Anders Eldebrink.
Česká republika: Hnilička – Židlický, T. Kaberle, Rozsíval, Kuba, Z. Michálek, Hejda, Čáslava – Erat, Hlinka, Eliáš – Kotalík, Plekanec, Rolinek – Vrbata, Novotný, Fleischmann – Irgl, Skuhravý, Klepiš – od 41. navíc Kohn. Trenéři: Alois Hadamczik, Josef Paleček a František Musil.