28.03.2008
(PeN)

Naposledy v sezoně doma: Pardubice přivítají Ústí nad Labem

PARDUBICE — Hokejisté HC Moeller Pardubice se dnes naposledy v této sezoně představí domácí fanouškům. Od 18.00 hodin nastoupí v ČEZ Areně proti celku Slovan Ústí nad Labem. Beznadějně poslední tým soutěže už se připravuje na účast v baráži, ovšem Východočeši ho v této sezoně na domácím ledě ještě ani jednou neporazili plným bodovým ziskem. „V závěrečném zápase se určitě chceme představit v lepším světle než doposud. Také proto se budeme snažit postavit do hry to nejlepší, co máme,“ říká před tímto zápasem pardubický trenér Jiří Šejba.

Pardubický tým má proti nováčkovi nejvyšší soutěže na vlastním ledě překvapivě nepříznivou bilanci. V základní části nejprve hráči Moelleru podlehli ústeckým Lvům 4:5 v prodloužení, ve druhém pak alespoň zvítězili v samostatných nájezdech 3:2. Ve skupině play out ale Severočeši z ČEZ Areny odvezli vítězství 2:1. „Asi v zápasech s Ústím nad Labem došlo vždy k podcenění, přece jenom se jedná o poslední tým tabulky. Každý tým se připraví lépe na zápas s celkem ze špice tabulky,“ myslí si pardubický kouč.

V posledních dnech musela pardubická trenérská dvojice řešit problémy na brankářském postu. Jednička Ján Lašák měl totiž hnisavou angínu, Martin Růžička působí v Mladé Boleslavi a Alexandr Hylák má zdravotní problémy. Podle Jiřího Šejby se ale do branky už vrátí Ján Lašák: „Jánko už je v pořádku a jako dvojku mu bude dělat některý z juniorských brankářů,“ dodal trenér HC Moeller Pardubice.

Po tomto utkání čeká na Pardubické ještě dvojice zápasů venku: v neděli ve Zlíně a v úterý na ledě Ústí nad Labem, který zakončí letošní nepovedenou sezonu.