21.03.2008
(HoH)

Předposlední zápas nadstavby doma: Pardubice přivítají Zlín

PARDUBICE — Tým, se kterým ve skupině o umístění v letošní sezoně Pardubice neprohrály, přijede dneska do ČEZ Areny. Hokejisté HC Moeller Pardubice dnes od 18.00 hodin v dalším utkání skupiny o 11.–14. místo nastoupí proti celku RI Okna Zlín. V prvním vzájemném utkání nadstavby Moeller dokázal Berany porazit 4:1, v jeho ležení vyhrál díky výborné druhé třetině 5:3. Přitom v základní části se ve všech čtyřech zápasech radovali Zlínští.

Zápasy skupiny o umístění nemají náboj v tom, že by se hrálo o vzestupy nebo pády v tabulce. Prakticky od začátku této soutěže je jasné, že baráž nemine Ústí nad Labem. „Nikdo nepředpokládal, že soutěž bude probíhat, jak probíhá. Kdyby odstupy byly malé, tak by soutěž vypadala jinak. Něco podobného jsem už hrál a už bych to nikdy hrát nechtěl. Ještěže se to hraje takhle, my máme možnost vyzkoušet mladé hráče a to je jediné pozitivum pro nás,“ říká asistent trenéra HC Moeller Pardubice Ladislav Lubina.

A to se děje. V zápasech dostávají mnoho prostoru mladí hokejisté, kteří by se měli poprat o své místo v kádru pro příští léta. Mají šanci, která se jim nemusí dlouho opakovat. „Starší hráče střídáme a nasazujeme podle toho, jak jsou zdraví. Dá se říci, že jádro tvoří mladí a doplňujeme je staršími hráči,“ pokračuje trenér Moelleru.

V posledním utkání, které Pardubice sehrály v úterý proti Vítkovicím se mladí prosazovali nejvíce z dosavadních zápasů. „Asi si naše slova vzali slova k srdci. Podali nejlepší výkon, budeme rádi, když budou takto pokračovat,“ souhlasí Ladislav Lubina.

Pardubická sestava by pro dnešní zápas měla doznat pár změn. Nové tváře v ní nenajdete. „Juniorka ještě trénuje, nikoho dalšího povolávat nebudeme. Tři hráči nám odjeli na kemp reprezentační osmnáctky, chtěli jsme je vyzkoušet. Osmnáctka je ale přednější, třeba je ještě prozkoušíme později,“ tvrdí trenér Pardubic.

„Zraněni jsou vyjma dlouhodobě mimo hru Tomáš Blažek a Petr Sýkora. Bude-li k dispozici Martin Růžička, bude asi chytat,“ dodal Ladislav Lubina.