5.3.2008
David Pavlíček, Jan Hrabal

Junioři v Praze prohráli, rozhodne se v pátek v Pardubicích

PRAHA — V odvetném utkání čtvrtfinále play off nestačili extraligoví junioři HC Pardubice na pražskou Spartu, které na jejím ledě podlehli 0:4. Tuto sérii, jejíž stav je tedy 1:1 na zápasy, tak musí rozhodnout třetí utkání, které je na programu v pardubické ČEZ Areně tento pátek od 13.00 hodin. Přijďte podpořit juniory HC Pardubice v tomto nelehkém boji!

Extraliga juniorů, ČF2, středa 5.3.2008, Aréna HC Sparta Praha

Sparta Praha

Dynamo Pardubice

4:0
1:0, 3:0, 0:0
Branky a nahrávky: 18:48 Hájek (Pacovský), 25:22 Pacovský (Kafka, Mrňa), 30:07. Rybecký (Škaloud), 36:19 Morkes (Mrňa, Hanzl). Rozhodčí: Bolina – Koskuba, Šulo. Vyloučení: 6:9. Využití: 2:0. Diváci: 300. Střely na branku: 65:17. Průběh utkání: 4:0.
Sparta Praha: Novotný – Vošmik, Kořínek, Švácha, Topič, Hanzl, Čížek, Husák – Rybecký, Pacovský, Kafka, Slaba, Morkes, Borovský, Hájek, Sladký, Forman, Mrňa, Škaloud.
Dynamo Pardubice: Landsman (36:19 Čaladi) – Kučera, Zdráhal, Krejnus, Blažek, Popler, Fink, Šnejdr, Poskočil – Radil, Stoklasa, Kousal, Nykl, Kaut, Kindl, Buchtele, Dobiáš, Sodomka, Kapec, Semorád, Verner.

Komentář

Domácí byli od samého úvodu aktivnějším týmem a na ledě poměrně dominovali. Hned zkraje prvního dějství to naznačil Pavel Mrňa, který dvěma pokusy prověřil Landsmanovu pozornost. Když byl chvíli na to vyloučen hostující Poskočil, dostali domácí možnost první početní převahy. Pardubický brankář však navázal na vynikající výkon z prvního střetnutí a všechny projektily sparťanů pohotově kryl.

Pořádně se zapotil ve třinácté minutě. Nejprve Hájek poslal puk na Pacovského, který tečí puk lehce posunul na Kafku. Sparťanský útočník zamířil mezi betony hostujícího brankáře, ten byl však pozorný. O pár okamžiků později našel Rybecký před brankou osamoceného Mrňu, avšak ani tomu se proti Landsmanovi nepoštěstilo.

Spolupráce dua Rybecký – Mrňa dnes vycházela, jako v 18. minutě, kdy se Mrňa opět octl před pardubickou brankou, ale i když měl spoustu času, na Landsmana nevyzrál. Skóre se tedy měnilo o minutu později. V přesilové hře za vyloučení Roberta Kousala z rohu vyjel Tomáš Hájek a nikým neatakován poslal Spartu do vedení – 1:0!

Druhé dějství načal krásnou individuální akcí Dominik Pacovský, který sám prokličkoval celé hřiště, akci však opět zmařil pardubický gólman. O poznání úspěšnější byl tento borec ve 26. minutě, opět v přesilové hře. Mrňa si vyměnil puk s Kafkou, ten pálil od modré a Pacovský tečí změnil směr střely – 2:0!

Další zásah přišel záhy. Pardubičtí obránci trestuhodně zapomněli mezi kruhy Lukáše Rybeckého a ten osamocen zvýšil švihem na 3:0!

I nadále byli sparťané lepším týmem a na ledě kralovali. Po zaváhání pardubické obrany se k puku dostal před brankou Morkes, klička se mu však nevydařila a Landsman puk vyrazil.
Sparťanská šestnáctka však úspěšně složila reparát o minutu později. Hanzl ho kolmým pasem vyslal do brejku, který Petr Morkes bekhendovým blafákem s přehledem proměnil – 4:0. Pardubičtí pak vystřídali gólmany, mezi tyče se postavil Marek Čaladi.

Z ojedinělé akce mohli bleskově odpovědět hosté. Lukáš Poskočil se dostal k odraženému puku a z mezikruží pálil nápřahem pouze do vyrážečky navrátilce v domácí brance, Filipa Novotného. Tečku za druhou třetinou mohl udělat Pavel Mrňa. Rybecký vybojoval ve vlastním pásmu puk a ujel pardubickým obráncům. Ti ho však zdatně stíhali a tak puk přebral rozjetý Mrňa, vystřelil a puk se od Čaladiho odrazil do tyče!

Třetí třetina byla při tomto vývoji skóre takřka formalitou. Oba týmy do ní očividně vstupovaly s menší motivací a to se ve výsledku na hře projevilo. Hostující trenér dokonce šest minut před koncem stáhl hru na pouhé dvě pětky a zbytek hráčů poslal předčasně do sprch. Pardubice potřebovaly šetřit síly na rozhodující páteční zápas.

Publikum holešovické arény si ve třetím dějství do sytosti užilo přesilových her. A hned v té první, pardubické, bylo na co se dívat. Novotného do té doby pardubičtí příliš neprověřili, zato v tuhle chvíli se měl co otáčet. Osamocen se před ním objevil kapitán hostí, Robert Kousal, Novotný však kryl. Z pravého kruhu poté nápřahem pálil Buchtele a svou bombou rozezněl břevno sparťanské branky!

Když následující série vyloučení přinesla pardubickým přesilovku čtyři na tři, byl to opět domácí gólman, který byl na ledě nejvíce vidět a častokráte si vysloužil potlesk nepříliš početného sparťanského kotle. Blažek poslal křižný pas na Kauta, ten nápřahem pálil, ale Novotný se stihl včas přesunout a puk vyrazit.

Ve chvíli, kdy se už pomalu blížil konec a o výsledku nebylo pochyb, vyslal Husák do brejku Vošmika a ten byl sražen pardubickým Finkem. Verdikt rozhodčího byl jasný – trestné střílení. Do branky hostí se opět vrátil Landsman a Vošmikův pokus mezi betony s přehledem zlikvidoval.

Pardubice tak promarnily první pokus vyřadit Spartu, ten další a poslední mají v rozhodujícím zápase, který hostí tento pátek od 13.00 hodin velká hala pardubické ČEZ Areny. Přijďte podpořit juniory HC Pardubice v tomto nelehkém boji!

Ohlasy po utkání

David Volek (HC Sparta Praha): „Dnes to byl výborný výkon od všech hráčů, jak v poli, tak v brance. Jsem rád že se chytil Filip Novotný, to čisté konto si dnes zasloužil. Myslím, že dnes bylo naprosto jasné, kdo na ledě vládl a zaslouženě jsme zvítězili.“

Pavel Rohlík (HC Moeller Pardubice): „Dnes jsme nesplnili to, co jsme chtěli hrát. Těžko říct, jestli to nebylo tím, že jsme třikrát za sebou vyhráli a tak hráči byli takoví uvolnění… Chtěli jsme hrát z obrany a čekat na brejky, ale tyhle pokyny jsme neplnili. Stejně tak jsme si chtěli dát pozor na oslabení, ale dostali jsme z nich dva góly. Sparta byla dnes lepší a po zásluze vyhrála.“

Zápasy v sezóně

33. kolo, 6. 1. 2008
SPA - PCE
1:3
44. kolo, 16. 2. 2008
PCE - SPA
6:4
ČF1, 3. 3. 2008
PCE - SPA
5:4sn
ČF2, 5. 3. 2008
SPA - PCE
4:0
ČF3, 7. 3. 2008
PCE - SPA
0:4

Statistiky zápasu

HC Dynamo YouTube