02.03.2008
(HoH)

Peter Pucher je po operaci kolene. Nyní musí chodit s berlemi

PARDUBICE — Poslední zápas v této sezoně sehrál v předposledním kole základní části v Ústí nad Labem. V tomto duelu zaznamenal jednu nahrávku na gól Jiřího Cetkovského. Jenže také zjistil, že pochroumané koleno potřebuje operační zákrok. A ten podstoupil v Topoľčanech. Nyní se zotavuje po náročném zákroku. Přestože skalpel úřadoval na Slovensku, operoval jej český odborník Radomír Holibka „Důvěřuje mu více hokejistů. Proto jsem se pro něj rozhodl,“ pověděl pardubický útočník pro slovenský deník Korzár. „Pokud bychom se dostali do vyřazovacích bojů, počkal bych s operací až po nich. Za těchto okolností nebylo nad čím přemýšlet.“

Peter Pucher nyní neprožívá pohodové období. Ví, že si na nějaký čas od hokeje musí odpočinout. Na druhou stranu jej dopředu žene fakt, že začátek příští sezony by měl v pohodě stihnout.

„Rekonvalescence trvá čtyři pět měsíců, pokud se nepřihodí nějaké komplikace,“ řekl třiatřicetiletý zkušený centr.

Dva týdny nyní chodí s berlemi. To proto, aby šetřil nohu. Další zhruba měsíc si musí dávat pozor a jen zlehka našlapovat. Poté půjde na kontrolu, která určí další postup. Každopádně ortézu Peter Pucher nechce. „Radši bych ji nepoužíval, překážela by mi,“ prohlásil.

V Ústí nad Labem nastoupil Peter Pucher ke svému poslednímu utkání v sezoně. Nyní se zotavuje po operaci kolene.

Fotografie: Vladimír Škorpík

Tvořivého středního útočníka stále mrzí, že se Pardubice neprobojovaly do play off. Místo bojů o titul hrají soutěž o jedenácté až čtrnácté místo. „Zklamalo mě to, jak jsme dopadli,“ hlesl smutně čtvrtý nejproduktivnější hráč HC Moeller Pardubice.

„Toto není žádná útěcha, jsem dost starý na to, abych se honil za body. Důležité bylo, abychom se dostali do vyřazovací fáze. Lhal bych ale, kdybych tvrdil, že jsem vůbec nesledoval, jak jsem si vedl v gólech a přihrávkách,“ pokračoval Peter Pucher.

Podle něj je třeba se na letošní úspěch nahlížet konstruktivně a pozitivně. „Každá sezona i ta méně podařená, je na něco dobrá. Například na poučení,“ doplnil.

„Možná někoho i překvapím, ale netroufnu si odhadnout, kdo má předpoklady v boji o titul. Vyřazovací fáze je o něčem jiném, výsledky ze základní části nic neznamenají. Vysoké ambice možná přetaví Sparta se Slavií, překvapit mohou České Budějovice,“ uzavřel Peter Pucher pro deník Korzár.